Ramazan Keskin

NE TUHAF!...

Ramazan Keskin

Ne tuhaf bir şey. Bugün Avrupa birliği (AB) bize İnsan hakları dersi vermeye çalışıyor. Sizce de tuhaf değil mi?

Müslümanlar olarak bizlerin ne kadar da Allah’ın Kitabından ve Hz Muhammed (as) ın öğretilerinden uzaklaşmışız ki bugün Avrupa birliği (AB) biz Müslümanlara insan hakları ile ilgili olarak uyarıyor, ikaz ediyor ve kınıyor.

Müslümanlar olarak her fırsatta Hz Muhammed (as) ın veda hutbesinin prensiplerini insanlara duyurmaya çalışıyor ve şöyle diyoruz: Birleşmiş Milletler İnsan Hakları beyannamesinden (UNIC) çok önceleri İslam bu insan haklarını açıklamıştır.

Müslümanlar olarak yeryüzüne İslam Medeniyetini götürecek olan bizlerin, bugün ki durumuzu görüyor musunuz?

Eğer Avrupa ve Batı biz Müslümanlara insan hakları dersi vereceklerse, o halde peki biz onlara neleri sunacağız. İslam Medeniyeti olarak onlara sunacağımız ne var.

Bizden önceki Müslümanlar yeryüzünün her tarafına Hak, Adalet, Sevgi, Saygı ve İnsanlık dersi vermişlerdi. Olanları çocukları olarak, bugün ne hale düşmüşüz.

İşte her fırsatta kendilerine Hak ve Adalet prensiplerini götüreceğimiz insanlar, bugün bize insan haklarına saygı göstermemizi istiyorlar. Nereden nereye gelmişiz.

Hep beraber bu konu üzerinde durmalı ve düşünmeliyiz.

Sivil toplum kuruluşları neden bu konuda tek bir söz söylemezler.

Bizler ki değil insan hakları, hayvan hakları ve sadaka taşları ile ilgili olarak vakıflar kurmuş bir ecdadın torunlarıyız. Bu ecdadın torunları bugün ne hale gelmişler. Bir bakar mısınız geldiğimiz duruma?

O Müslümanlar ki garz-ı Hasan (borç para verme) sandıkları kurmuşlardı. Bu nedenle gayri Müslimler, Müslümanlara faizle, tefecilik ve kara borsayla para veremezlerdi. Müslümanlar kurdukları infak sandığı ve garz-ı Hasan sandıkları yolu ile Müslüman kardeşinin ihtiyacını Allah rızası için giderirdi.

Temennimiz odur ki bugün ki neslimiz geçmiş ecdadının o güzel prensiplerine sahip çıkar ve yeniden o güzel vasıfları hayata geçirir.

Batının bize değil, bizim Batıya insanlık dersi verecek günlere tekrar en kısa zamanda ulaşmak ümidi ile…

Vesselam.

Yazarın Diğer Yazıları