Ramazan Keskin

KERBELA

Ramazan Keskin

Bundan tam 1379 yıl önce Muharrem Ayının onuncu gününde Irak’ın Necef Bölgesine yakın KERBELA denen yerde tarihte eşi görülmemiş büyük bir insanlık dışı facia yaşandı.

Bu faciada Hz. Muhammed (as) in torunu, Hz. Ali’nin ve Hz. Fatıma’tüz Zehra’nın oğlu Hz. Hüseyin(ra) ve beraberinde bulunan Ehl-i Beyt’ten kadın, çocuk ve erkeklerden 70 i aşkın zevat bu Kerbela denilen yerde zalim halife Yezid’in emri ile ve Ubeydullh Bin Ziyad bin ebihi'nin oluşturduğu ve başına Ömer Bin Sad Bin Vakkas’ın komutasındaki ordu tarafından hunharca Şehid edildiler.

Hz. Hüseyin(ra) zalimlere karşı kıyam hareketini başlatmıştı. Bunu gören zalimler, top yekün Hz. Hüseyin(ra) e karşı saldırıya geçtiler. Nihayetinde Hz. Hüseyin(ra)’ı ve beraberinde bulunan Ehl-i Beyt’tekileri Şehid ettiler.

Hz. Hüseyin(ra) in olayı bize şunu göstermiştir ki, eğer zalim iktidarlara karşı KIYAM ederseniz ve siz Hz. Muhammed(as) in kıymetli torunu da olsanız saltanatlarına zarar gelmesin diye sizi öldürürler. Saltanat sahiplerince haklı olup olmadığınız hiç önemli değildir. Saltanat sahipleri, saltanatları uğruna değil başkalarını kendi öz çocuklarını, kardeşlerini ve karşı çıkan herkesi öldürürler. Bu hususa çok dikkat etmelisiniz.

Biz Müslümanlar Hz. Hüseyin(ra) in kıyamından ders almalıyız.

SELAM; Hz. HÜSEYİN (RA), Ehl-i Beyt’in şanlı Direnişçilerine ve Ehl-i Beyt’in yolunda yürüyen tüm Müslümanların üzerine olsun.

Ne mutlu bu olaydan ders alanlara. Vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları