Ali Yiğit

GENÇLER İYİLİK NOKTASINDA BULUŞUYOR...

Ali Yiğit

Şan şöhret, makam mevki, zenginlik hepsi geçicidir. Şayet gök kubbede bırakmışsanız hoş bir seda kalacaktır o size..

Herkes bir şeyler yapabilir/ yapmalıyız.. Buluşma noktanız iyilik olursa kötülükler yer bulamaz..

Gençlik elden gidiyor konuşmalarımız artık eyleme dönüşmeli.. Çıkan haberlere bakılırsa yeni nesilde deist ve ateist neredeyse moda haline geldi. Gerçek Hayat'ta Emeti Saruhan'ın ''Anne ben deist'' oldum başlıklı yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Tecde Mahallesi muhtarı olarak bir proje başlattık..

Projemizin adı ''Gençler İyilik Noktasında Buluşuyor''

Biz gençleri iyilik noktasında buluşturmaz isek, kötü ve fenalıklar kollarını açmış gençleri bekliyor.. Bizim o gençleri kapmamız ve iyilikle meşgul etmeliyiz.

Projemizde amacımız gençleri iyiliğe yönlendirerek fenalığın önünü kesmek. Zihinler iyilik ve güzel işlerle meşgul olursa kötülük ve fenalık zihinlerde yer bulamaz.

İlk olarak gençlerimizin başlamış olduğu Sabah Namazı sonrası çorba ikramı ve sohbet programımızla başladık. Her Cumartesi sabah namazı sonrası Tecde Alibey Camiinde sabah namazı sonrası gençlerimiz buluşuyor çorba ikramlarının ardından sohbet ediyoruz. Elhamdulillah cami cemaati ile birlikte şimdilik sayımız otuzu buluyor.

Gençler iyilik noktasında buluşuyor projemizin ikinci ayağında ise yaşlı ziyaretleri.. Belirlediğimiz evlere ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Onların hayır dualarını alıp hayat tecrübelerinden faydalanıyoruz. Gittikçe körelmeye başlayan yardımlaşma ve paylaşma duygumuzu artırmak adına maddi imkânları yetersiz olan aileler ziyaret edilip gıda ve çeşitli yardımlar yapıyoruz.

Projemizin diğer bir ayağını ise ağaç dikme seferberliği olacak. Mahallemizde Park olarak ayrılan kısım tespit edilerek bu bölgeyi ağaçlandıracağız. Ve dikilen her ağaç bir genç tarafından sahiplenilecek ve bakımı yapılacak. Ayrıca bir kütüphane oluşturup okuma etkinlikleri planlıyoruz.

Ağaç dikimi dışında yaşlı ziyaretleri ve ev ziyaretlerimiz periyodik olarak başladı ve devam ediyor.

Yeni nesil noktasında durum çok ciddi herkesin elini taşın altına koyması lazım.

Yani konuşmaktan ziyade icraatlarını eyleme dönüşme zamanıdır.

Yazarın Diğer Yazıları