Ali Yiğit

BEKLENEN MİSAFİR GELİYOR..

Ali Yiğit

Her güzelliği içinde barındıran aya sayılı günler kaldı..

İnfakı,bereketi,iftarı,sahuru,paylaşmayı,yardımlaşmayı,tefekkürü, itikafı, sadaka-ı fıtırı, zekatı içinde barındıran, Kur'an, Rahmet ve mağfiret ayı geliyor..

Siz onu kucaklayın ki oda sizi kucaklasın. Siz onu bırakmayın ki oda sizi bırakmasın. Siz ondan râzı olun ki oda sizden râzı olsun.

İçerisinde bin aydan hayırlı Kadir gecesi var..

Kur'an'ın indiği ay geliyor..

Çünkü o Kur'ân ayıdır. Güzelliğini Kur'ân'dan alır. O yüzden Kur'ân'da adı geçen 'tek' aydır.

Sarılın Kur'ân'a ve 'anlayın' Kur'ân'ı. Çünkü o Kur'ân okunup 'anlaşılması' için indirilmiştir. Yaşayın hakkıyla Kur'ân'ı. Çünkü o Kur'ân 'yaşanması' için indirilmiştir. Anlatın Kur'ân'ı. Çünkü o Kur'ân 'anlattıkça' açılır insana..

Çünkü ondan daha 'derin' bir kitap yoktur. Çünkü ondan daha 'doğru' bir kitap yoktur. Çünkü ondan daha 'şeksiz' bir kitap yoktur.

Ramazan ayına Kur'ân ile sarılınız.

Ramazan ayında Kur'ân ile sarsılınız.

Bu ramazanda önceki ramazanlara göre 'istiğfarları' arttırınız. Çünkü istiğfar 'yıkanmaktır'. Çokça tevbe ediniz. Çünkü tevbe 'yola' girmektir.

Siz onu bırakmayınız ki oda sizi bırakmasın. Ramazan ayını 'içinize' koyunuz ki Ramazan hep içinizde yaşasın ve sizi diğer Ramazan ayına kadar taşısın inşaallah!

Ramazan ayı bir 'mayadır'. Ömrümüzü mayalamak yani 'Ramazan' yapmak için gelmiştir. Onun bizi mayalamasına (değiştirmesine) müsade edelim.

Ramazan ayında Allah (cc) sunduğumuz ibadetlerin kabulünün bir delili de; Ramazan ayındaki hâlimizin Ramazandan sonrada devam etmesidir!

Ramazan'ın arkasından bayram gelecek. Çünkü kendisini 'tutmayı' öğrenenler, arkasından bayram yapacak inşaallah.

Hayatımız Ramazan olsun ki Akıbetimiz bayram olsun inşaallah.

Yazarın Diğer Yazıları