Yatırımlar durdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'nın sorunlarının artarak devam ettiğini ileri sürerek, yeni yatırım yapılmadığını, eskiden devam eden yatırımların ise durduğunu söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yatırımlar durdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'nın sorunlarının artarak devam ettiğini ileri sürerek, yeni yatırım yapılmadığını, eskiden devam eden yatırımların ise durduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'ni ziyaret ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbaba, Malatya'nın sorunlarının artarak devam ettiğini ileri sürerek, yeni yatırım yapılmadığını, eskiden devam eden yatırımlarında durduğu söyledi.
Yerel basın zor durumda
Yerel basının sorunlarının çok büyük olduğunu ifade eden Ağbaba, “Hem ilan anlamında hem de ekonomik anlamda çok zor durumdalar. Özellikle yerel medya mutlaka desteklenmelidir. Basın, demokrasinin olmazsa olmaz koşulu, öğesidir. O nedenle basının desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Malatya'da devam eden yatırım yok
Malatya da yapılan yatırımlarla ilgili konuşan Ağbaba, “Malatya'da son dönemde maalesef ‘yatırım’ diyorlar, yaptıkları şey binaları tayin etmek. Devlet kurumlarını oradan oraya oradan oraya geçiriyorlar. Malatya'ya adliye yapılacaktı. Ne oldu o adliye soran var mı? Beylerderesi'nde yer bakıldı, 'adliye yapılıyor' denildi, ne oldu adliye? Adliyeyi, adliyenin yanındaki daha önce FETÖ dershanesi olan yere adliye binasının bir kısmını taşıdılar. Bunu 'yatırım' diye yutturuyorlar. Malatya Nüfus Müdürlüğü'nü aynı binaya taşıdılar. İş-Kur 4 yılı aşkın süredir kirada. 'yer depreme dayanıksız, yeni bina yapılacak' denildi, güçlendirmeye karar verdiler. Eski binayı güçlendiriyorlar. Allah aşkına deprem bölgesi Malatya'ya yapılacak iş mi? İş-Kur'un bir binası yok. AKP, Malatya'da bir bina yapılmayacak duruma gelmiş. Kuzey Çevreyolu'nu biliyorsunuz. Kuzey Çevreyolu herhalde bu çalışmayla herhalde 2050'yi bulur. '2020'de bitecek' denilen yol herhalde 2050'yi bulur. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Dörtyol'da bir binası var. Bu bina, Malatyalıların gözü önünde bir başka yere taşınıp, orayı da birilerine vermeye çalışıyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 10 dönüm artı 5 dönüm yeri var. Eğer taşınacaksa, yeni binaya ihtiyaç varsa yer var oraya yapılmalıdır. Ama bu bina boşaltılarak birilerine peşkeş çekilmemelidir. Malatya'da örnekleri çok, bu binada peşkeş çekilmemelidir. Ne yapıyorlar, Yimpaş'a taşıyorlar. Burnumuza pis kokular geliyor. Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’nin 3 kez tayini çıktı. Binaların tayinini çıkarıyorlar. Fen Lisesi, Kernek Anadolu Lisesi 3'üncü kez yer değiştiriyor. Malatya büyüyüp, gelişmesi, yatırım yapılması gerekirken maalesef yeni bir bina yapılmasından çok binalar yer değiştiriyor. Binaların oradan oraya tayin eder gibi taşımaya devam ediyorlar. Malatya'da devam eden bir tane yatırım yok. Barajı, gölet durmuş durumda. Maalesef AKP döneminde, bu dönemde Malatya'da kan kaybeden bir şehre dönüşmüş durumda” şeklinde konuştu.
Kayısı Festivali her yıl yapılmalı
Kayısı Festivaline değinen Ağbaba, “Malatya Kayısı Festivalinin yapmalıdır, eğer yapamıyorsa biz CHP olarak talibiz' diyorduk. Kayısı Festivali yapıldı. Yapılması değerli ve önemlidir. Çünkü bir kentin en önemli simgesi olan kayısımızın tanıtılmaması son derece yanlıştı. Kayısı Festivali'ni başka iller yapmaya başlamıştı. Yanlış bir siyaset anlayışının sonucudur. Kayısı Festivali her yıl yapılmalıdır. Daha da görkemli yapılmalı, Malatya'nın markasına katkı yapmalı diye düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu.