Whatsapp hattı oluşturulsun

Malatya Yeşilyurt Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, ikinci ekonomik paketten faydalanacak olan vatandaşlar için whatsapp hattı oluşturulması gerektiğini belirterek, müracaatların bu hat üzerinden yapılması halinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar kolaylıkla müracaatlarını yapabileceğini söyledi.

Whatsapp hattı oluşturulsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafından ekonomik tedbirler kapsamında açıklanan 2'inci ekonomik paket kapsamında 2 milyon 100 bin haneye daha yardım yapılacağını, ihtiyaç sahibi ailelerin kaymakamlıklara müracaat etmesi açıklamasının ardından ihtiyaç sahibi birçok vatandaş ilçe sosyal yardımlaşma vakfı önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sosyal mesafenin sağlanamaması ve oluşan yoğun kalabalıklar nedeni ile vatandaşların telefonla isimlerini yazdırmaları istendi.

whatsapp hattı oluşturularak süreç hızlandırılabilir

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, binlerce vatandaşın bir telefon numarasına yönlendirildiğini kaydederek, "Yoğunluk nedeniyle telefona ulaşamadıklarını söyleyen vatandaşlar, müracaat etmede sıkıntı yaşıyoruz biz nasıl müracaat edeceğiz diyerek biz muhtarları aramaktalar. Binlerce kişinin aynı telefon numarasına ulaşarak müracaat etmesi imkansız gibi gözükmektedir. Sosyal Yardımlaşma Vakıfları whatsapp hattı oluşturmalı. Oluşturulan telefon numarasıyla istenen şartlar yayınlanmalı. İhtiyaç sahibi olan kişiler whatsapp hattından isim, TC kimlik no adres yazarak müracaatları alınır. Alınan müracaatlar çıktı halinde alınarak gerekli incelemesi hızlı bir şekilde yapılabilir. Aksi halde bir telefon üzerinden müracaatların alınması haftalar veya aylar sürebilir. Her ilçe kendine ait bir whatsapp hattı oluşturarak sureci hızlandırabilirler. İhtiyaç sahibi vatandaş whatsapp hattı üzerinden hem sokağa çıkmaz hem de kolaylıkla müracaatını yapabilir" şeklinde konuştu.