Vergiyi asgari ücretli ödüyor

Asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi(SP) Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, hükümetin belirlemiş olduğu konunun doğrudan işvereni ilgilendirdiğini belirterek, 'Sanayicinin, işverenin, zenginin ödemediği vergiyi bugün asgari ücretlinin sırtına yüklediğimiz için durum bu kadar vahim' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vergiyi asgari ücretli ödüyor

SP  Malatya İl Teşkilatı Aralık ayı genişletilmiş İl Divan Toplantısı İl Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulunan Marasalı, memlekette sanayicinin, işverenin, zenginin ödemediği verginin bugün asgari ücretlinin  sırtına yüklendiğini söyledi.

Yerel medya ekonomik zorluklar içerisinde

Malatya'nın en önemli sorununun  yerel medyanın içerisine düşürüldüğü  durum olduğunu söyleyen Marasalı, “Biraz önce de sordum bu ay Malatya’da en önemli gündem nedir diye ? Yerel medyanın içerisine düşürüldüğü ekonomik zorluklar neticesinde, baskılar neticesinde. Bir medya organımızın internet sitesine varıncaya kadar kapanmış olması. Selam medya grubu biliyorsunuz yayın hayatını devam ettiremeyeceğini kamuoyuna duyurdu. Bu durum Malatya’nın entelektüel bilgi birikimi açısından bir kayıptır. Üzüntülerimi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Mehmet Akif İslam Birliği fikrini savunmuştur

Mehmet Akif’in ölüm yıldönümü ile konuşan Marasalı, “İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 27 Aralık günü 83. Vefat yıldönümüydü.  Mehmet Akif dediğimiz zaman aklımıza özgürlük meraklısı bir şair, Vatan sevgisi ve kardeşlik vurgusu ön plana çıkmaktadır.  Fakat iki aşırı uç arasında kalan hükümetin, onların desteğiyle hayatını devam ettiren hükümetin, son 2 yıldır Milli Şairimizin vefat yıldönümlerine gereken önemi vermemesi durumun ne anlama geldiğini anlatan en önemli konulardan biridir. Mehmet Akif Arnavut kökenli olmasına rağmen İslam Birliği fikrini savunmuştur. Kürt, Türk, Arnavut, Laz, Çerkez kimliklerinin tamamını Efendimiz’i (As) örnek alarak, ayaklarının altında ezmiştir. Irkları yok ederek ümmetçiliğini göstermiştir" dedi. 

Okuyan her 4 gençten biri işsiz

Türkiye’nin en önemli gündem maddesi ekonomi olduğunu vurgulayan Marasalı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ay içerisindeki konuşmalarında bahsetmiş olduğu konular,  vurgulamış olduğu sözler bizim haklılığımızı bir kez daha gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu ay içerisinde; bal bal demekle ağız tatlanmıyor,  Ekonomi iyi iyi demekle de tencere kaynamıyor gibi güzel bir ifade kullandı. Doğru söylüyor. Kendi damadının sürekli olarak ekonomi iyi iyi demesine gelip, çarşı pazarda ya da kirasını ödeyemeyen esnafa sorarak görmesi lazım. Yine sosyal barışı etkileyen en önemli konu işsizlik rakamlarıdır. Türkiye’de şu anda her 6 gençten birisinin işsiz olması demek olayın vehametini gösteriyor.  Bunun yanında çalışabilir genç nüfus oranının yani evlenme çağında, okulunu bitirmiş artık çalışması gereken her 4 gençten de 1’inin işsiz olması facianın boyutunu gözler önüne seriyor" şeklinde konuştu. 

Verilen %  15’lik zammın yüzde 15’i de gitti

Marasalı, asgari ücretin çalışan nüfusla ilintili olarak gündeme geldiğini dile getirerek, “Asgari ücrette hükümetin belirlemiş olduğu konu doğrudan işvereni ilgilendiren bir konudur. Memlekette sanayicinin, işverenin, zenginin ödemediği vergiyi bugün asgari ücretlinin  sırtına yüklediğimiz için durum bu kadar vahim. Kaşıkla verip kepçeyle alma meselesi Refah yol iktidarı hariç bütün iktidarların uygulamış olduğu bir konu. Verilen yüzde 15’lik zammın zaten yüzde 15’i gitti. 12. Ayın başından sonuna kadar ürünlere gelen zam miktarı yüzde 15’i geçmiş durumda. Bundan sonra gelecek zamlarla da bunun eriyip biteceği gün gibi aşikardır. Ekonomimizin durumu bu iken bizim yeni yatırımlar, hazineye gelir getirecek yatırımlar yapmamız lazım. Bunun içinde toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması lazım. Kardeşlik ve ortamının tesis edilmesi lazımken biz yapılacak yatırımları da bir kamplaşma vesilesi olarak kullanıyoruz" sözlerine yer verdi.