Vatandaşın hafriyat tepkisi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasarlı raporu verilerek, yıkımına başlanan Sivas Caddesi'ndeki Yağmur Apartmanı sakinleri, binanın yıkılıp, hafriyatı kaldırıldıktan sonra, Millet Bahçesi'ndeki molozların kamyonlarla taşınarak, kendilerine ait arsaya döküldüğünü öne sürerek, duruma tepki gösterdiler.

Vatandaşın hafriyat tepkisi

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Sivas Caddesi üzerinde bulunan ve Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasarlı raporu verilen Yağmur Apartmanı'nın yıkımına 1 Şubat'ta başlanmıştı. Yıkım sonrası apartmanın karşısında bulunan Millet Bahçesi'ndeki molozlar getirilerek, boş arsaya döküldüğü iddia edildi.

Gerekirse savcılığa vereceğiz

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Yağmur Apartmanı sakinlerinden Orhan Sonuvar, binanın, depremden dolayı yıkıldığını aktararak, "Yıkıldıktan sonra molozlar taşındı. 10 gün önce Sayın Valimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanımız buraya geldiler. Hafriyat yüksek olduğu için Vali Bey, dedi ki,  'Yol seviyesinden aşağıya düşürün' düşürdüler ondan sonra öyle kaldı. Bu karşı taraftaki Millet Bahçesinin müteahhidi burada kimse yok diye fırsattan istifade 20 kamyon hafriyatı getirip, buraya döküyor. Biz ayıktıktan sonra burayı düzleme yaptılar. Apartmanda böyle bir kaya var mı? Apartmanda, bunların kaldırılmasını istiyoruz. Gerekirse, savcılığa vereceğiz.  Burada kalsa nasıl bir zararı olur bize? Diyelim biz burayı müteahhitte verdik. Müteahhit ayrıca bizden ücret talep edecek. Buda bina sakinlerine yansıyacak. Normalde 50 bin liraya taşınacaksa o zaman ikiye katlanacak, vatandaşın gücü yok. Müteahhidin buraya koyma durumu yok biz bu durumdan şikayetçiyiz. Biz buraya döktürdükleri gibi götürülmesini istiyoruz. Bizim bıraktığımız seviye getirsinler sonrasını biz kendimiz hallederiz" dedi.

Büyükşehir müteahhidi denetlesin

Molozların kaldırılmasını isteyen apartman sakinlerinden Aziz Tekedereli ise, "Biz yapılan bu işlemin geri alınmasını istiyoruz. Çünkü yarın inşaat yapıldığı zaman müteahhide yansıyacak müteahhitten bize yansıyacak. Burası bize ait ve molozları getirip, döktüler. Arsa başıboş arsa değil. Burası apartmandakilere ait. Esnaf görmüş getirip döküldüğünü. Biz molozların kaldırılıp, eski haline getirilmesini talep ediyoruz. Burası Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda, büyükşehir iş verdiği müteahhidi denetlesin. Denetlenmek zorunda. Aradığımızda takipçisi olacağız dediler halen yapılmış hiçbir şey yok" diye konuştu.