Vatandaş geçinemiyor

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' verdiklerini söyleyen hükümetin, iktidarda bir gün daha fazla kalabilmek için yanlışlarına bahane ürettiklerini ileri sürdü. Canbay, 'İktidarın yanlışları sonucu, memur, asgari ücretli, çiftçi, esnaf ve emekli ise, her gün geçim savaşı veriyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vatandaş geçinemiyor

SP Malatya İl Teşkilatı, Kasım ayı genişletilmiş İl Divan Toplantısını İl Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulunan SP Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, yaptıkları çalışmalarla, Saadet iktidarının en kısa sürede gerçekleşeceğini iddia etti. 

Vatandaş ekonomik kurtuluş savaşı veriyor 

Ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen Canbay, "Hep birlikte çok zor günlerden geçiyoruz. Halkımızın karşı karşıya kaldığı problemleri gündeme getirmekten, çözümüne katkıda bulunmaktan, ülkemizi güçlü ve lider ülke konumuna getirmek için çalışmaktan geri duramayız. İktidarda bulunanlar, iktidarda bir gün daha fazla kalabilmenin savaşını verirken; Asgari ücretlilerimiz, çiftçimiz, esnafımız, emeklilerimiz, gençlerimiz, ev hanımları ve topyekun işsizler ordusu ekonomik kurtuluş savaşı veriyor, hem de her gün! Ülkemizi, çeyrek ekmeğin 1 lira olduğu, yarım simit satışlarının başladığı, insanların gece yarısı gelen zamlar öncesi saatlerce akaryakıt istasyonlarının önündeki kuyruklarda beklediği bir ülke haline getirenler yerine; esnafımız yapılan zamlara açıklama yapmak zorunda kalıyor" dedi.

İktidar asgari ücretliye ekmek ve soğan yiyin diyor

Canbay, iktidarın, 'Ekonomik kurtuluş savaşı' veriyoruz ifadeleriyle yanlışlarına bahane ürettiğini ileri sürerek, "Çarşı-pazarda, iş yerinde veya aylarca iş ararken "geçim savaşı” vermek ve bu ağır yükü sırtlamak ise milletimize düştü. Bu savaşta biz ise milletin yanında cephe alıyor, insanlarımızın sırtlarına yüklenen bu yükü hafifletmek için gayret gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Asgari ücret belirleme dönemine girdiğimiz şu günlerde biz diyoruz ki 'Asgari Ücret değil, İnsanca geçim ücreti. 2002 yılında bir asgari ücretli 11 çeyrek altın ala biliyorken bugün 2.5 çeyrek bile gelmiyor. Bir çay bir simit hesabı bile yapamıyor. İktidar asgari ücretliye ekmek ve soğan yiyin diyor. 2002’de en düşük memur maaşı ile 19 çeyrek alına biliyorken, bugün 5 çeyrek ancak alabiliyor. Hükümet bir kısım rantiyeye milyarları aktarmakta beis görmezken, 83 milyon vatandaşına insanca geçim ücretini çok görüyor. Biz diyoruz ki, artık zamanı geldi. Bekle Türkiye'm Saadet gelecek dertler bitecek. İnanıyoruz ve başaracağız. Bahaneler kaybedecek, millet kazanacak. Yapılan algılar kaybedecek, ülkemiz kazanacak. İnanıyoruz ve başaracağız"  şeklinde konuştu.