Üniversite mağdur ediyor

İnönü Üniversitesi TOKİ evlerinde yaşayanlar, üniversite yönetimin, TOKİ evleri ve üniversite arasında bulunan yürüyüş yolunu vatandaş ve öğrencilerin geçmemesi için tel örgü ve demir saclarla kapattığını bu durumun kendilerini mağdur ettiklerini savunarak, 'Yürüyüş yolunu kullanarak, rahatça camiye gidiyorduk, öğrenciler okula gidip geliyorlardı. Bu yolun kendilerine ne gibi zararı var. Niçin kapatıyorlar, yolu kapatanlar, Müslüman değil mi?' diye serzenişte bulundular.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Üniversite mağdur ediyor

İnönü Üniversitesi yönetiminin, geçtiğimiz günlerde üniversitede çıkan kavgadan dolayı, Üniversite TOKİ evlerinde yaşayan vatandaşların yaklaşık 7 yıldır kullandığı yürüyüş yolunu tel örgülerle kapattığı iddia edildi. Bu duruma adeta isyan eden Üniversite TOKİ evlerinde yaşayan vatandaş ve öğrenciler, Rektör Ahmet Kızılay'ın, kendilerine tel örgüyü kaldıracağına dair söz verdiğini, Kızılay'ın verdiği sözü tutmayarak, yolun bulunduğu yere demir sac vurup, kamera yerleştirdiğini öne sürdüler. 

Rektör sözünü tutmadı

Konuyla ilgili gazetemize konuşan, site sakinlerinde Hanifi Yaylacı, sitede yaklaşık 700 vatandaşın yaşadığını belirterek, "Ortaokul, ilkokul, aile hekimimiz, cami hepsi üniversitenin içerinde. Bu yürüyüş yolunu kullanıyorduk. Cami buradan yakındı, vakit namazlarında sürekli gidiyorduk, burayı kapatınca vakit namazında camiye gidemiyoruz. Cuma namazında da aynı sıkıntı. Ben Rektör Yardımcısı İbrahim Bey'e bunu anlattım dedi ki, ' ana kapıdan gir' ana kapıya gitmemiz 3 km yol demek. Ama evden yürüyüş yolundan camiye gitmem yürüme mesafesinde 5 dakika. 6 yıldır burada yaşıyorum, iğne ucu kadar zarar olmamış. Rektör bey görüştüğü kişilere söz verdi sözünü halen tutmadı. Maden yolu kapattınız, camiyi, aile sağlık merkezini, marketi üniversite dışına çıkarın bizde rahat gidip gelelim" dedi. 

Müslüman yol kapatır mı?

Çifte şehit torunu olduğunu söyleyen Fatma Özarslan, "7 yıldır bu yolu kullanıyorduk, kestirme olduğu için burada oturanlar rahatça gidip gelebiliyordu. Bu yürüyüş yolu kapatıldı, şu gördüğünüz yandaki yol yokuş, ne inebiliyoruz, ne çıkabiliyoruz.  Yürüyüş yolunu yaptılar, neden kapanıyor.  İnsanlar, rahatça camiye gidiyordu, burada oturan talebeler bu yolu kullanarak okula gidip geliyorlardı. Bu yolun kendilerine ne gibi zararı var. Niçin kapanıyor, bunu kapatanlar, Müslüman değil mi? Bir Müslüman burayı kapatır mı? Neymiş kavga yapmışlar, bir pire için yorgan yakılır mı? Bunlar vatanın düşmanı mı? Biz buranın derhal açılmasını istiyoruz"  diye konuştu. 

Cuma namazına bile gidemiyoruz

Üniversite TOKİ evleri için zamanında buraya merdiven, yaya yolu yapıldığını anımsatan Yusuf Orhan,  "7 yıldır bu yürüyüş yolu var. En ufak bir şey olmadı. Köyde yol açılmış, yanlışlık yapılmışsa bizimle ne işi var. Burası Üniversite TOKİ evleri, merdiven niçin zamanında yapılmış, öğrenciler rahat gidip gelsinler diye, ben vakit namazlarında camiye gidiyordum, şimdi gidemiyorum. Gelip, burayı kapattılar, edepsizlik yapıp burayı kırıp açalım mı? Camiye gitmek için şu rampadan gitmemiz lazım ben bu halimle nasıl gideyim. Yol buradan camiye 300 metre diğer yoldan gitsem 1 km'den fazla. Biz sayın rektöre söyledik, söz verdi, bizde teşekkür ettik, yapacağız dediler, diğer gün geldiler, kapatıp birde kamera döşediler.  Camiye gidemiyorum. 85 yaşındayım, hiç cuma namazını kaçırmadım,  bunlar yüzünden 2 haftadır cuma namazına bile gidemiyorum. Bu yaştan sonra ibadetimizi kesmenin ne anlamı var.  Mümkün mertebe burayla ilgilensinler, yetkililere sesleniyoruz bize yardımcı olun" şeklinde konuştu. 

Randevu bile vermediler

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuduğunu aktaran Mehmet Birişik ise, "Üniversitenin yapmış olduğu TOKİ binalarında kalıyoruz. Özellikle kapatılan kapıdan dolayı ben ve benim gibi birçok arkadaşım mağdur oldu.  Biz buraya taşınırken, üniversitenin yakınlığına göre geldik.  Kolaylık sağlayan bir yoldu. Ama şuan görüyoruz ki, bizi mağdur ettiler.  Sırf mağduriyeti gidermek adına hiç bir şey yapmadılar.  Rektör Beyle randevu almaya çalıştık ama randevu vermediler" dedi.

Bizi suçlu gibi kapattılar

Elif Nur Özbey adlı vatandaş da çocuğunun üniversitenin içindeki anaokuluna gittiğini ifade ederek, "Normal yol hem yokuş hem de çok uzak. Sabah erken gittiğimizde köpekler oluyordu. Yürüyüş yolu vardı biz oradan gidip geliyorduk. 15 dakika daha erken gidiyoruz. Servisle gitsek günde 4 sefer gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Biz asgari ücretle geçinen insanlar nasıl karşılayacağız. Belimi büküyor maddi olarak. Önceden sorun yoktu. Neden kapattılar bilmiyoruz. Market, sağlık ocağı hepsi üniversitenin içinde burada herkes mağdur. Burası yapılmış bir yürüyüş yoluydu, kapatmalarına anlam veremiyoruz.  Ormanda yürüyüş yolu vardı onu da kapattılar, bizi suçlu gibi kapattılar" ifadesini kullandı. Rektör beyle görüştüklerini anlatan Feride Olcay, kendilerine açılacak sözü verildiğini, Rektör beyin verdiği sözü tutmadığını belirtti.