Ümmetin sembolü 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Malatya Şube Başkanı Behçet Sevgili, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Müslümanların, ümmetin vahdet ve birliğin sembolü olduğunu belirterek, 'Kudüs düştüğünde ümmet düşer, Kudüs düştüğünde insanlık düşer. Bu dava ümmetin ortak davasıdır. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, izzetidir, şerefidir' dedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ümmetin sembolü 

Her yıl Ramazan ayının son cumasında kutlanan Dünya Kudüs Günü dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından birçok il ve ilçede dün Cuma namazına müteakip kitlesel basın açıklaması düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Vakfı Malatya Şube Başkanı Behçet Sevgili, vakıf binasında yaptığı açıklamada, Kudüs’ün Müslümanların, ümmetin vahdet ve birliğinin sembolü olduğunu ifade ederek, Kudüs’ün düştüğünde ümmetin düşeceğini söyledi. 

Filistin halkı katledilmekte

Bir asra yakındır ümmetin ilk kıblesinin Yahudilerin işgali altında olduğunu anımsatan Sevgili, “Büyük şeytan Amerika ve İslam düşmanı Batılı devletlerin desteğiyle barbar Siyonistler İslam ümmetinin onuruna, izzetine, namusuna, kutsallarına göz dikmiş, saldırmaktadır. Siyonist katiller ilk kıblemiz Mescid–i Aksa’nın hürmetini ayaklar altına almakta, orada ibadet eden Müslümanlara saldırmakta, en kutsal üçüncü mabedimize necis çizmeleri ile girmektedirler. Her gün Kudüs’ten, Filistin’in diğer şehirlerinden gelen cinayet ve katliam görüntüleri ekranlara düşmekte; Siyonistler kadın çocuk, genç yaşlı dinlemeden mazlum Filistin halkını katletmektedir. Bu katiller sürüsüne dur denilmezse bugün Kudüs’ün esaret altında olması gibi, yarın İstanbul, Tahran, İslamabad, Kahire, Mekke, Medine ve diğer İslam şehirleri de benzer tabloyla karşı karşıya kalacaktır” diye konuştu.

Tüm ümmet sorumlu

Sevgili, İslam ümmetine seslenerek, ümmete emanet olarak bırakılmış olan bu mübarek topraklar için mücadele etmenin, sadece Filistin halkının sorumluluğunda olmadığını, tüm ümmetin sorumlu olduğunu vurguladı. Her yıl Ramazan ayının son cumasının Dünya Kudüs Günü olarak kutlandığını hatırlatan Sevgili, “Bugün günlerden Kudüs! Ümmet evlatlarının elleri Kudüs için duada…Yükselen haykırışlar Kudüs için! Gün; Kudüs için feryat etme, fedakârlık yapma, Kudüs davasını omuzlama, Kudüs için feda olma günüdür! Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs’ün özgürlük ve izzetine bağlıdır çünkü…Gelin hangi millet, parti, tarikat, cemaat ve hareketten olursak olalım, vahdet ve uhuvvet içerisinde, Allah’a dayanarak Kudüs’ün düşmanlarına karşı mücadele edelim! Kudüs’ü özgürleştirerek ümmete özgürlük, bağımsızlık ve izzet yolunu açalım!” şeklinde konuştu.