Ülke çapında biliniyor

Yeşilyurt Belediyesinin dev yatırımlarından olup, bölgenin en büyük sosyal yaşam alanı olan Beylerderesi Şehir Parkı, 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali sosyal ve sportif etkinliklerine ev sahipliği yaparken, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Wushu Kung Fu sporcularının gösterileri ise nefesleri kesti.

Ülke çapında biliniyor

Melekbaba mahallesinde startı verildikten sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle gerçekleşen dev konserler, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle dört gün boyunca Malatya’ya farklı bir dinamizm ve hareketlilik getiren 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, Beylerderesi Şehir Parkında düzenlenen etkinliklerle 7’den 70’e tüm vatandaşları bir araya getirdi. 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalini dolu dolu etkinliklerle kutladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Festivalimizin heyecanı ilçemizin dört bir tarafında yaşanıyor. Malatya’ya farklı bir hareketlilik getiren çok güzel bir festivalde değerli hemşehrilerimizle bir arada olmaktan çok büyük memnuniyet duymaktayız. Kiraz festivalimiz dolayısıyla şehir içinden ve şehir dışından çok sayıda misafirimizi Yeşilyurt’umuzda ağırladık, ilçemizin tanıtımına büyük katkılar sunuyoruz. Malatya’yı ve Yeşilyurt’u bu tür etkinliklerle hem tanıtıyoruz hem de marka değerini ön plana çıkartıyoruz. Doğru planlama ve titiz çalışmalarımızın neticesinde hazırladığımız festivalimizi başarıyla yerinme getirmenin huzurunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Gençlerimize güveniyoruz

27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin hâyırlı olmasını temenni eden AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise, “ Geleneksel hale gelen kiraz festivalinin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Ülke çapında adından söz ettiren bir festival görüntüsüne ulaşan kiraz festivalimiz hayırlı olsun, başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız olmak üzere İlçe Kaymakamlığımıza, İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanımıza ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu toprakların evlatları olarak ülkemizin birliği ve beraberliği noktasında, insanları ayırmadan ötekileştirmeden hep beraber büyümeyi hedefleyen, hep beraber kalkınmayı önceleyen, güçlü Türkiye hedefine doğru ilerlemeyi ön plana alırken, bu tür festivallerde kentimizin ve ilçemizin tanıtımında önemli bir yer kaplamaktadır. Festivalimiz toplumsal kaynaşma ve birliktelik ruhuna da güç katmaktadır. Wushu Kung Fu Milli Takım sporcularımızın, dünya ve Avrupa şampiyonu sporcularımızın festivale katılmaları da bizleri mutlu etmiştir. Wushu Kung Fu Genel Başkanımıza ve Başkan Vekilimize bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah Malatya ve Yeşilyurt’tan da çok sayıda Milli Takım sporcusu çıkartacağız, gençlerimize güveniyoruz” diye konuştu.