Uçaklar Malatya'dan kalksın

Hac ve umreye gidecek hacı adayları uçakların önceki yıllarda olduğu gibi Malatya'dan kaldırılmasını istiyorlar.

Uçaklar Malatya'dan kalksın

Umre ve Hac için kutsal topraklara gidecek olan 164 kişilik kafile MAŞTİ’de düzenlenen uğurlama töreninde tekbir ve dualarla uğurlandı. Kuranı Kerim okunarak ve dua edilerek başlayan umre yolculuğu ise uçakların Elâzığ’dan kalkması nedeniyle yolcuların tepkisiyle başladı. Hac yolcuları Geçtiğimiz yıllarda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Malatya havaalanında Mekke, Medine ve Cidde’ye doğrudan düzenlendiğini belirterek uçak seferlerinin Malatya’dan yapılmasına izin verilmemesinden “Bizi Elâzığ’a mecbur etmeyin” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

MALATYA’DAN NEDEN İZİN VERİLMİYOR

Daha önceden kentte kutsal topraklara doğrudan uçak kaldırıldığını söyleyen hacı adayları son yıllarda bu uçak seferleri ile ilgili birtakım aksaklıklar öne sürülerek Malatya'dan büyük uçakların kalkınmasına kalkmasına izin verilmediğini ifade ettiler. Hacı adayları, “DHMİ Malatya havalimanında önceki yıllarda ilimizden kalkan uçakların çeşitli bahanelerle komşu illere yönlendiriyorlar. DHMİ yetkilileri Türk Hava Yolları'na ait Suudi Arabistan'a gidecek uçakların Malatya'dan kalkamayacaklarını havalimanının büyük uçakların kalkmasında yetersiz kalgıdığını bahane ederek yolcuları Başta Elâzığ olmak üzere Gaziantep ve Adana gibi şehirlere yönlendiriyorlar. Bu durum ise bizleri sıkıntıya sokuyor. Dolayısıyla Elazığ havaalanına yolcu sayısı artırmaya mı çalışılıyor?  Bu konuda Malatya’ya üvey evlat muamelesi uygulanıyor” şeklinde konuştular.  Önceki gece Malatya’dan kutsal topraklara umre yapmak üzere gitmek amacıyla yola çıkan hacı adayları, “Hâlbuki Türk Hava Yolları tarifeli uçaklarında aynı kapasiteli uçakları Malatya'dan uçuş alıyor. Bazı sıkıntılar öne sürülerek Malatya’dan kalkması gereken büyük uçakların yolcuları Elazığ'da yönlendiriliyor. Elâzığ’dan İstanbul’a gidiyoruz. İstanbul’dan da kutsal topraklara uçuyoruz. Dönüşte direk Malatya’ya geleceğimiz söylendi ama o zaman ne olur bilmiyoruz” diye konuştular.

164 KİŞİ ELAZIĞDAN GÖNDERİLDİ

Umre adaylarından Salih Gündoğdu, “Şuanda 164 kişi inşallah umre yapmak üzere yola çıkacağız. Bize daha önce Malatya'da gideceğimizi söylendi. Ona göre hazırlıklarımız yaptık. Ancak son 3 gün içinde Malatya havaalanında program değiştirildi. Bizleri yolcu etmeye gelen bin 500,  2 bin civarında ziyaretçimizde var. Yani bunların Elâzığ’a kadar gidip orada rezil olmasını yani bizi Elazığ mecbur etmelerini anlayamıyorum. Dönüşümüz inşallah direk Malatya’ya olacakmış. Giderken Malatya’dan giden uçağa izin verilmiyorsa aynı uçak Malatya’ya nasıl inecek. Buna da bir anlam veremedik.  Bu niye yapılıyor. Yani bunu siyasetçi mi yapar, Belediye Başkanı mı yapar yoksa Türk Hava Yolları kurumu mu yapar bilmiyorum ama bu konuya bir el atmalarını özellikle istiyorum. Sorduğumuzda firma konuyu Türk Hava Yollarına atıyor. Onlarda Devlet Hava Meydanlarına topu atıyor. Kimse sorumluluk almıyor. Bizler de firma da muhatap bulamıyor. Malatyalıya yazık.  Yolcuların Elâzığ’a mecbur olmaması lazım” şeklinde konuştu.