TV programına tepki

Din görevlilerini kötü gösteren TV programına sert tepki gösteren Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, yalanlarını örtbas etmek isteyen tiplerin imam kılığına girerek, özel TV programlarında rol almasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
TV programına tepki

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, sendika binasında bir TV kanalında yayınlanan ve din görevlilerini kötü gösteren programla ilgili basın toplantısı düzenledi. Engin, RTÜK’ü bu tür dizi ve programlar konusunda gerekli işlemleri yapmaya davet etti.

Kabul edilebilir bir durum değildir

TV’de yayınlanan bir Show programında yalanlarını ört bas etmek isteyen sözde sanatçı tiplerin İmam- Hatip kılığına girdiğini vurgulayan Engin, "Sarığımızı cübbemizi rahat bırakın, sözde esprilerinizi yalanlarınızı maskelemek için cübbemizi sarığımızı kullanmayın. Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren imam-Hatiplik gibi bir makamın espri amaçlı da olsa yalancı, sözde sanatçı tipler tarafından kullanılıyor olması ve imamlık gibi son derece hassas peygamber mesleğinin birkaç davranış modeli ile idare edilebilecek bir meslek olarak gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Senaryo gereği birçok meslek rol icabı oynayabilecekken imam- hatipliğin seçilmesini de tesadüfi görmüyoruz. İmam- hatiplik mesleğinin ötesinde bir duruş meselesidir ve halkımız bu duruşu gayet iyi bilmektedir" dedi.

RTÜK’ü gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz

Söz konusu programın tekrar tekrar yayınlanmasının imamları ve halkı rahatsız ettiğini söyleyen Engin, "Özellikle yarar görüyoruz. Dizilerin ve TV programlarının özellikle çocukların ve gençlerin karakterindeki etkileri bilinen bir gerçektir. Onlara olumlu örnek alabilecekleri karakterler sunma yerine yalan söylemeyi normal sayan, insanları aldatan, gayri ahlaki ilişkiler içinde yaşayan modeller sunmak kendi ellerimizle geleceğimizi karartmaktır. RTÜK’ü bu tür dizi ve programlar konusunda gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz. Medyanın yıllarca Müslümanlar ve onların önderi konumundaki imam-hatiplerimiz konusunda olumsuz bir imaj oluşturmak için elinden geleni yaptığına dikkat çekmek istiyoruz. Maalesef bu olumsuz durum son yıllarda biraz düzelme gösterse de zaman zaman format değiştirerek yine karşımıza çıkmaktadır. Kalabalık kitlelere hitap eden TV kanallarının bu konuda çok daha seçici ve bilinçli hareket etmesi gerekmektedir. Televizyon yapımcılarını daha sağduyulu olmaya özellikle büyük bir kısmı Müslüman olan ülkemizde dini değerlerimizi dindar halkımızı rencide edici bu tür yapımlar konusunda dikkatli ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Dini konularda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz

RTÜK başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların, imamların saygın imajını rencide eden bu program için gerekli adımları atmalarını beklediklerini dile getirerek, "Toplumu dini konularda aydınlatmak, bilgilendirmek ve toplumun huzur ve mutluluğu için gece gündüz demeden koşturan, emek veren din gönüllülerimize yönelik bu tür aşağılayıcı ve küçük düşürücü sözde komedi programlarına yönelik uygulamalara son verilmesi için TV yöneticilerini ve RTÜK’ü daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Diyanet-Sen olarak ülkemizin % 99’unun Müslüman olduğu ve Müslümanların önderleri liderleri konumundaki din görevlilerimizin hiçbir şekilde komedi, Show vb. programlara alet edilmemesi, dini konularda hassas davranılması, din adamlarımıza saygı gösterilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.