'Türkiye İttifakı'na ihtiyaç var'

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 29 Büyükşehir Belediye Başkanının bir araya gelmesinin Türkiye İttifakı için önemli olduğuna dikkat çeken AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 'Türkiye İttifakı, 7 bölge, 81 il ve 80 milyon nüfusumuzun tüm inisiyatifi bir araya gelip, Türkiye'nin güçlenmesi ve beraberce yol yürümesi için atılmış çok önemli bir adım' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Türkiye İttifakı'na ihtiyaç var'

Gazetemizi ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Net Haber Gazetesinin her zaman tarafsız, ilkeli basın anlayışı içerisinde görevini yerine getirmeye gayret ettiğini söyledi. Gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 19'uncu kez Malatya'da ağırladıklarını hatırlatarak, Erdoğan'ın Malatya'ya yapılan 1 trilyonluk yatırımların açılışını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye'nin buna ihtiyacı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısını da değerlendiren Çalık, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Türkiye Cumhuriyetinde bir ilk yaşandığını ifade etti. Külliyedeki toplantının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin en önemli fotoğraflarından bir tanesi olduğunu belirten Çalık, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanımızın 81 milyonun Cumhurbaşkanı olduğunu çok net bir şekilde dünkü fotoğrafta hissetmiş vaziyetteyiz.30 Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Sayın Cumhurbaşkanımız bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Yürütmenin, Bakanlar Kurulunun olduğu kendisinin başkanlık yaptığı ve bütün muhalefet partilerden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın da olduğu bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bu Türkiye'nin ihtiyacını gören, bilen ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bundan sonra işleyecek süreç için bilgi veren bu fotoğraf bizim içinde Türkiye içinde çok önemliydi. Özellikle bu fotoğraf Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği ve ülkemiz için önemli olan Türkiye İttifakının en önemli adımı olarak görüyorum. Türkiye İttifakı 7 bölge, 81 il ve 80 milyon nüfusumuzun tüm inisiyatifi bir araya gelip,  Türkiye İttifakı adına Türkiye'nin güçlenmesi, beraberce yol yürümesi adına atılmış çok önemli bir adım diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devam etmesi esnasında uygulamadan kaynaklanan aksaklıkları için Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Başkanımızın başkanlığında uygulamadan kaynaklanan aksaklıklar inceleniyor, tespitler yapılıyor. Gereken düzenlemeye yeniden bakılacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemin de Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye İttifakı cümlesinin altının doldurulması adına, dünkü fotoğrafın çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.  Seçimler bitti beş yıl seçimsiz dönem geçireceğiz. Seçimsiz dönemde bize oy versin, vermesin bütün vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim aslı vazifemiz. Bütün ilçelerimizdeki belediye başkanlarımızla birlikte ilçelerimizin menfaatleri doğrultusunda hizmet etmek hepimizin asli vazifesi.  İnşallah bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları bundan sonrada hizmete dönüştürerek devam edeceğiz" diye konuştu.

'Tarihte kara bir leke 12 Eylül'

Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer alan 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 39 yıl geçtiğini anımsatan Çalık, 12 Eylül Darbesinin Türkiye Cumhuriyetinin ve demokrasi tarihinin en kanlı darbe girişimlerinden biri olduğunu dile getirdi. Çalık, 16 yaşındaki gençlerin, yaşlarının büyütülerek, asıldığı bir Türkiye'den, demokrasinin darbe aldığı bir Türkiye'den şükürler olsun demokratik süreçleri tamamlamak üzere bütün mücadelesini sürdüren bir Türkiye'ye devrilmiş vaziyetteyiz. Ama bu darbe ruhu bazen dost, bazen posta bürünerek maalesef Türkiye'nin üzerine kara bulutlar estirmeye devam etti. En sondaki 250 şehit verilmesine sebep olan 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gibi 2 bin 194 gazimizin yaralanması gibi, Türkiye’nin varlığına kast eden Fetullahçı Terör Örgütü'nün yapmak istediği darbe girişimine nasıl milletimiz karşı koyduysa bundan sonra darbe yapmak isteyenlerin karşısına da aynen milletimiz bir kez daha çıkar. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde bir kez daha darbe yapmak isteyenler haddini bilecek. Milletimiz bu hadsizlere 15 Temmuz'da bu hadsizlere haddini bildirdiyse bundan sonrada bildirmeye devam edecek. 12 Eylül'de yaşanan zulümleri, çekilen çileleri ben o günkü yılları yaşım itibariyle çok net hatırlıyorum. Malatya'da en ağır örneklerini yaşamıştır. Hamit Fendoğlu'nun torunlarının, gelinlerinin katli bu dönemde olmuştur. Kardeşin kardeşe kırdırılıp, sonrasında kargaşa var diyerek Türkiye toplumunu bölmek isteyenlere artık milletimiz izin vermeyecektir. Allah bir daha o kara günleri bizlere yaşatmasın. Türkiye Cumhuriyetinin varlığı için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin huzura kavuşturulması gerekir

Çalık, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan annelerin eylemini yorumlayarak, “Diyarbakır annelerimize sonuna kadar destek veriyoruz. HDP'nin kapısına kilit vurduran annelerin ellerinden öpüyorum. Yapılabilecek ne varsa, üstümüze ne düşüyorsa memnuniyetle yapmaya hazırız. Özellikle analarımızın sesine kulak tıkayan aydınlara, sanatçılara, akademisyenlere, toplumun önderiyim diyen insanlara seslenmek istiyorum. O analar hepimizin anası. O terör örgütü her halükarda çocukları anasız, anaları çocuksuz bırakan terör örgütleridir. Bu terör örgütleri dağa çıkardığı evlatlarımızın ailelere teslim edilmesi, artık Türkiye'nin huzura kavuşturulması gerekir. Diyarbakır annelerimizin sayısı yaklaşık 15'e yükselmiş vaziyette. Malatya'dan 2 anne orda. İnşallah o evlatlarımızı sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuştururuz. Siyaseten bizim orada olmamızı açıkçası doğru bulmuyorum. Siyasi bir örgütlenmeymiş gibi gelebilir. Annelerimizin herkes yanında olmalı benim parti olarak değil anne olarak giderim. İnşallah o annelerimizin gözyaşları dinecek" sözlerine yer verdi.