Toplu taşımaya zam

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, artan yakıt giderinden dolayı şehir içi toplu taşıma araçlarına zam kararı aldıklarını söyledi. İnce, 'En son zam yaptığımızda mazot fiyatları 12 liraydı. Şuanda mazot 22-23 lira. Yüzde yüze varan bir mazot fiyat artışı var. Yolcuları mağdur etmemek için 6 lira sivil, 3,75 öğrenci olacak şekilde zam karar aldık' dedi.

Toplu taşımaya zam

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ bünyesinde hizmet vermekte olan şehir içi toplu taşıma araçları ücretlerine zam kararı alındı. Alınan zam kararıyla birlikte 5 ay içerisinde toplu taşımaya;  sivillerde yüzde yüz, öğrenci de ise yüzde 90 zam yapıldı. Yeni tarifeye göre; sivil 6 lira, öğrenci 3 lira 75 kuruş oldu. Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, artan maliyetlerden dolayı zam kararı aldıklarını, zamlı tarifenin halk otobüslerinde önümüzde hafta içerinden itibaren geçerli olacağını, minibüslerde ise Esnaf Odasına fiyat tarifesini sunduktan sonra zamlı tarifeye geçeceklerini söyledi. 

Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek

En son zam kararı aldıklarında mazot fiyatının 12 lira olduğunu anımsatan İnce, “Şuanda mazot 22-23 lira. Yüzde yüze varan bir mazot fiyat artışı var. Normalde biz mazota göre fiyatlandırma yapmış olsak 10 lira olması lazımdı. Ama biz yine 6 lira olarak sürümden kazanmak için, yolcuları da mağdur etmemek için 6 lira sivil, 3,75 öğrenci olacak şekilde karar aldık. Halk otobüslerinde haziran ayını bulmadan yürürlüğe girecek. Minibüslerde ise Esnaf Odasına fiyat tarifesini sunduktan sonra zamlı tarifeye geçeceğiz” diye konuştu.