TKDK fırsatlar sunuyor

Malatya'da son 10 yılda 496 girişimci, TKDK desteğiyle 300 milyon lirası hibe 550 milyon liralık yatırım yaptı ve 4 bin kişiye istihdam sağladı. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TKDK'nın Malatya'nın tarım ve hayvancılığının gelişmesine, istihdamına ciddi katkı sağladığını söyledi.

TKDK fırsatlar sunuyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü, hibe ve teşviklerle kırsal kalkınmaya önemli destek sağlıyor. Yaklaşık 10 yılda 496 girişimciye 300 milyon lira hibe desteği sağlayan TKDK, bu sayede girişimcilerin 550 milyon lira yatırım gerçekleştirmesine olanak sağladı. TKDK, büyük bölümü kırsalda 4 bin kişinin istihdamına destek vererek, insanların doğdukları yerde doymasına ve devletin de istihdam politikasına ciddi katkı sunuyor.

300 milyon liralık hibe desteği 

Milletvekili Çalık, TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çalık, TKDK tarafından AB Kırsal Kalkınma Programı 1 ve 2 (IPARD I-II) kapsamında birbirinden farklı yatırımlara hibe desteği verildiğin ve kentte yaklaşık son 10 yılda 496 projeye sağlanan 300 milyon lira hibe destek ile 550 milyon liranın yatırıma dönüşmesini sağladığını kaydetti. Çalık, yapılan yatırımlar sayesinde hem doğrudan hem de dolaylı olmak üzere 4 bin kişinin istihdamına destek vererek, insanların doğdukları yerde doymasına ve devletin de istihdam politikasına ciddi katkı sunduğuna dikkati çekti.

Destekleme oranları yüzde 70'e varıyor

Malatya’nın tarım ve hayvancılık açısından bölgede önemli bir merkez olduğuna dikkati çeken Çalık, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından 7 Ocak 2021 tarihinde TKDK 10'uncu proje başvuru çağrısının ilan edildiğini, başvuruların 15 Şubat’ta başlayacağını ve yüzde 40 ila yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacağını ifade etti. TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç ise, IPARD hibelerinde kadın ve genç yatırımcılara pozitif ayrımcılık yapıldığını ve yeni çağrıda ülke genelinde toplam 125 milyon avro hibe dağıtılacağını belirtti.