Tarım bilimle buluşacak

Yazıhan'da tarımın bilimle buluşarak ürün çeşitliğinin artırılması ve kalite oranının yükseltilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Yazıhan Kaymakamı Bülent Şimşek, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut'u ziyaret etti. Ziyarette ilçeye bir meslek yüksekokulunun kurulması görüşüldü.

Tarım bilimle buluşacak

Suyla buluşan Yazıhan ovasında çeşitli tarım ürünleri yetişerek ülke ekonomisine ciddi katma değerler kazandırılıyor. Bu kazanımları daha da artırmak için Yazıhan’da tarımın bilimle buluşarak ürün çeşitliğinin artırılması ve kalite oranının yükseltilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Yazıhan Kaymakamı Bülent Şimşek, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut'u ziyaret edilerek, ilçeye bir meslek yüksekokulunun kurulması görüşüldü.

Malatya’nın Çukurova’sı 

Ziyarette konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Turgut Özal Üniversitesi'nin Malatyalılar için çok büyük önem arz ettiğini belirterek, "Hakikaten kısa zaman içerisinde rektörümüzün çok güzel çalışmalarını akademik ilim, irfan kokan bir üniversite olması dolayısıyla ve genişleyen bir üniversitemiz fakülteleriyle meslek yüksekokullarıyla göz dolduran çalışan gayret gösteren bir rektörümüz ben bu vesile ile rektörümüzü kutlamak istiyorum. Ayrıca bizim Yazıhan ilçemizde de tarım ve hayvancılık potansiyeli olan bir ilçe olması hasebiyle sayın rektörümüzle beraber geçmişte de müşterek çalışmalarımız oldu. Ziraat fakültesi, ziraat meslek yüksekokulunun da burada olması vesilesi ile birlikte tekrar ileriye dönük ilçemize dönük Malatya’mızın ekonomisine dönük birlikte çalışmaları beraber yürütürüz diye ortak bir çalışma yaparak, sayın rektörümüzün destekleriyle ilçemize bir meslek yüksekokulu açmak istiyoruz. Malatya merkeze en yakın ilçelerden biri olan Yazıhan Malatya’nın Çukurova’sı olma yolunda ilerlemekte. İnşallah buraya bir meslek yüksekokulu kazandırırsak tarım ve hayvancılıkta yüzde yüz kalite yakalayacağız. Bizim amacımız kimseye yük olmak değil omuzlardaki yükü almak. Sayın rektörümüzün destekleri ve gayretleriyle ilçemize yüksekokul kurulması için en yakın zamanda senato kararı alacağına inanıyorum. Biz okul yurt ve yer konusunda hazırız" dedi.

Yazıhan'a meslek yüksekokulu 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut ise, "8 tane ilçede meslek yüksekokulumuz var. Bunların hepsi bizim göz bebeğimiz. Üniversitemizin ismi sayın başkanımızın söylediği gibi 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın ismini taşıyor. Tabi onun ekonomiye verdiği değeri tarımsal yapılan çalışmalarında Türkiye ekonomisine katkısı buradan çok daha anlam kazanıyor. Tarım alanı özellikle tarımsal teknolojinin geliştirilmesi bahçe bitiklerinde tutunda seraların geliştirilmesi anlamında Yazıhan’ın toprak zenginliğini biliyoruz. Bu anlamda geldik ziyaretlerimizi de yaptık. İnşallah covid sürecinden sonra tekrar bir araya geliriz. Yazıhan için tarım için neler yapabiliriz. Belediyemiz, kaymakamlığımız, üniversitemiz iş birliği içerisinde çalışmalar yaparak, YÖK Başkanlığımıza dosyamızı sunarak inşallah Yazıhan ilçemize bir tarım meslek yüksekokulu kazandırmayı planlıyoruz" diye konuştu.