Tercihlerine saygılıyız

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, Malatya'nın bir tercih yaptığını bu tercihe son derece saygı duyduklarını ifade ederek, 'Bundan sonraki süreçte de Malatya'mızın hak ve hukukunu, toplumsal birliğimizi ve bütünlüğümüzü korumak adına da Malatya'mızın yönetilişini takip edeceğiz' dedi.

Tercihlerine saygılıyız

CHP İl Başkanlığında, İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Gökçe, 31 Mart seçimleri ile birlikte Malatyalı vatandaşların gönlünde yer aldığını söyledi. Gökçe, “Malatya bir tercih yaptı. Bu tercihe son derece saygı duyuyoruz. Bizim başımızın üzerindedir. Bizde bu tercihe dayanarak, Malatya'mızı yönetme noktasındaki bu anahtarı alan rakibimizi en kısa sürede ziyaret edeceğiz ve Malatya'mıza hizmet etmek adına başarılar dileyeceğiz. Bu noktadaki projelerimizi kendisine teslim edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de Malatya'mızın hak ve hukukunu, toplumsal birliğimizi ve bütünlüğümüzü korumak adına da Malatya'mızın yönetilişini takip edeceğiz. Demokrasimize hayırlı olsun. Umarım bu 5 yıllık süreç içerisinde hem Malatya'mız hem de ülkemiz adına kazançlı yıllar olarak geçer. Malatya’mızın gönlüne yerleştiğimizi çok iyi biliyorum. Beni en çok mutlu eden budur. Bu gönül köprüsünü Malatyalı hemşerilerimle kurduğumuzu görmek benim için en büyük kazançtır. İnşallah bundan sonraki süreçte de Malatya'mıza, memleketimize, partimize hizmet etmek adına var gücümüzle tüm teşkilatlarımızla ve yetkili kurumlarımızla beraber halkımızla, tabanımızla, Malatyalı hemşerilerimizle birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

CHP için mücadele bitmez

Gökçe, “Bu yola çıkarken, 'her kesime hizmet etmek istiyoruz, her kesimin desteğine ihtiyacımız var, partizanca ve ideolojik bir yapı içerisinde olmayacağımızı' defalarca söyledik. Bugün bu söylemlerimizin ışığında bizlere destek veren tüm Malatyalı hemşerilerimin önünde minnetle eğiliyorum. Ülkemizde hakikaten martın sonu bahar oldu. Ülkemiz adına genel başkanımız ve tüm yetkililerimizin de söylemiş oldukları bir şey var; burada bir zafer sarhoşluğu değil ülkemiz ve demokrasimiz kazansın. Toplumsal huzuru ve barışı, birlikte yaşamayı, sevinmeyi, ağlamayı millet olarak bilmek zorundayız. Bu birlikteliği, toplumsal uzlaşıyı kaybetmeden, yerel seçimlerin öncesini unutarak bundan sonraki süreçte hem Malatya'mız gem ülkemiz adına birlikteliği elden bırakmadan tek bir amacımız olsun; ülkemizin, milletimizin, insanımızın mutluluğu. Bunun adına mücadele edeceğiz. Yerel seçimler öncesinde söz vermiş olduğumuz, kim kazanırsa kazansın ona yapabileceğimiz ve projelerimiz noktasında verebileceğimiz tüm desteği vereceğiz” diye konuştu. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise Akçadağ'da sandıkların çoğuna itiraz ettiklerini belirterek, “Değerlendirmesini seçim kurulundan bekliyoruz. O değerlendirmeler sonucunda gerekli adımları atacağız. Sonuç ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi için mücadele bitmez çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin mücadelesi cumhuriyetin kuruluşuyla başlayan ve bugünde hak, hukuk, adalet, özgürlük, demokrasi, barış, kardeşlik, insan hakları mücadelesini veriyor. Bu ülkede, bu değerler oturmadığı sürece bu mücadeleler devam edecek. Tabi bu mücadele her geçen gün yükselerek sürüyor. Bu mücadelede, ülkemizde yaşayan her insanın mutluluğu bizim için en önemli unsur olacak. Bu ülkede insanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşaması bizim için vazgeçilmez bir değerdir” şeklinde konuştu.