27 Yataklı Çocuk Cerrahi Kliniği

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) '27 Yataklı Çocuk Cerrahi Kliniğin Açılış Töreni' gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezine (TÖTM) her gün yeni bir birim katmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

27 Yataklı Çocuk Cerrahi Kliniği

Malatya'da 2014 yılında kanserden dolayı vefat eden Doktor Nihal Vardı’nın ailesi, Turgut Özal Tıp Merkezinde yaptırdıkları Çocuk Cerrahi Kliniğine Nihal Vardı'nın ismini verdi. Hastanenin 13. katında hizmete giren kliniğin açılışına AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, fakülte dekanları, akademisyenler, hastane personeli ve Vardı Ailesi katıldı.

2 Milyon TL harcandı

Açılış töreninde konuşan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Ali Beytur, Çocuk Cerrahi Kliniği hakkında bilgiler verdi. Beytur, “11 odası normal çift kişilik yataklardan oluşmakta beş yataklı üçüncü dereceden bir yoğun bakımı bulunmaktadır. Bu servis için yaklaşık iki milyon TL harcanmış tamamı Vardı Ailesi tarafından karşılanmıştır. Açılan bu servisimiz ve tamamlanacak olan Onkoloji Hastanesiyle birlikte hastanenin yatak kapasitesi 1600’ün üzerine çıkacaktır” dedi. Servisi hastaneye kazandıran Vardı ailesine teşekkür eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise, “Bu hastaneyle bütün Malatya gurur duymakta haklı. Çünkü şehrimize çok büyük bir hizmet veriyor, ülkemize büyük hizmet veriyor ve artık dünyaya hizmet veren bir merkez burası. Bu merkezimize her gün yeni bir birim katmanın gayreti içerisindeyiz. 2017’den 2018’e faaliyet raporlarını karşılaştırdığımız zaman ortalama yüzde 10 kapasite ve hizmet artışımız var. Fakat temizlik ve sekreterlik grubunda bir tane bile artışımız yok. Bütün hastane personelimiz ile birlikte yoğun bir şekilde fedakarca hastaneyi döndürdüğümüzü ve bundan dolayı kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Malatya’daki hastalarımızı acil ve acil olmayan hiçbir hastamızı Malatya dışına göndermemek hedefimizdir. Yoğun bakımda yer yok, hastane de yer yok veya bu ameliyat yapılmıyor diye hiçbir yere göndermemek ama muhakkak bir yer açmaktayız” diye konuştu.

Kanser hastanemizi açacağız

Kızılay, “Hastanemiz karaciğer naklinde bir dünya markası, çocuk yanığında Türkiye’de bir numarayız. Kök Hücre ve ilik naklinde 2018’de 443 hastaya nakil gerçekleştirdik, Türkiye’de bir numara olduk. Tıbbın en ileri en zor alanlarında çalışan bir hastanemiz, yakın zamanda 217 yataklı Kanser Hastanemizi de ekliyoruz. Bu konuda üniversitemizin bütün kaynaklarını seferber ediyoruz, Türkiye’de örnek olacak Kanser Hastanemizi de açacağız. Bu yeni servisimizin de üniversitemize, hastanemize önemli bir katkı vereceğini ifade etmek istiyorum. Burası hastanemizin en üst katı, bu katın bir kanadı daha önce üniversitemizin öğretim görevlisi yemekhanesiydi, hastanemizde nerede bir boşluk bulduysak, orayı hasta hizmetine çevirmeye gayret ediyoruz” dedi. AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, Nihal Vardı’nın Malatyalı gençlere örnek olacak bir yaşam hikayesi olduğunu ifade ederek, “Azmin, sebatın, insanlara yardımcı olmanın anlatılması gerekir. Kendi hastalık sürecinde hastalığını unutup, mücadeleye devam etmesi çok güzel şeyler. Bu servis yaşadığı sürece burada tedavi olan her bir kardeşimizin Dünyada teşekkürü, ahrette de dualarıyla, Nihal kardeşim başta olmak üzere emeği geçen herkese gideceğine eminim” şeklinde konuştu.

Çocuklara şifa dağıtan bir merkez

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise, Nihal ile sınıf arkadaşı olduğunu dile getirerek, Nihal’in hayatının gerçekten bir üniversite heyeti tarafından incelenmesi gerektiğini kaydetti. Şeker, “Ortaokulda başlayan hastalığının onu doktorluğa sevk etmesi, doktor olduktan sonra belki de son nefesini vereceği ana kadar yine hastalara şifa dağıtması, azimle yardıma ihtiyacı olanlara çalışması, arkadaşlığın dostluğun tarif edilmesi çok zor. Ama gerçekten çok değerli bir insandı ve şuan da kendisi de yaşamış olsaydı ve her halde bir hayır yapacak olsa şuanda Vardı ailesinin yaptığı hayrı kendisi de tercih ederdi. Özellikle çocuklara şifa dağıtan bir merkezin yapılması bu manada hem Nihal’in düşüncesine, çalışma azmine hem de ruhuna erecek hayır olacağına karar verdiler” dedi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, Turgut Özal Tıp Merkezinin önemli bir sağlık kuruluşu olduğuna vurgu yaparak, “Bugüne kadar çok güzel hizmetler yapıldı, Türkiye’de ilk defa yapılan faaliyetlerin burada olması bizi gerçekten ziyadesiyle onurlandırmıştır. İnşallah bizler bundan sonra gerek yöneticiler olarak Malatya’mıza, Malatya halkımıza, Türkiye’mize elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İnsanların sıhhati olmadan hiçbir şeyden bahsetmek söz konusu değil. Bu bağlamda Malatya’yı sağlık merkezi haline getirme adına partimiz çok güzel çalışmalara imza atmış oldu” ifadelerine yer verdi. Haber