Tercih ediliyoruz

1993 yılında Darende ilçesinde kurulan 2000 yılında da İnönü Üniversitesi kampüsüne taşınan İlahiyat Fakültesi, Türkiye'nin gözde fakültelerinden biri haline geldi. İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, 'Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde bulunan 105 İlahiyat Fakültesi içerisinde tercih sırasına göre 11. sırada yer almaktayız' dedi.

Tercih ediliyoruz

Karaman, performans yönetmeliğinde belirlenen kriterler doğrultusunda İlahiyat Fakültesi tarafından yayınlanan yayın sırasında Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk sıraya yerleştiklerini kaydederek, en çok bölge halkının ve özellikle kızların İlahiyat Fakültesini tercih ettiğini söyledi. Karaman, “Türkiye’nin tüm illerinden öğrenci aldıklarını kaydederek, “Türkiye genelinde 105 İlahiyat Fakültesi bulunmaktadır.  Fakültemiz YÖK’ün Üniversite öğrencilerini yerleştirmedeki puan sıralamasında 11'inci sırada yer almaktayız. Biz bu 11. Sıra ile yetinmek istemiyoruz daha da öne gelmek istiyoruz.  Üniversitelerin her yıl Bir performans yönetmeliği var ekonomik teşvik ile alakalı bir yönetmelik var. Bu yapılan eser yayınlanmasında, proje hazırlanmasında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye'deki 105 fakülte içerisinde 1. sırada yer aldı.  Bu da biz memnun eden ve daha çok çakışmamıza vesile olan bir etken oldu” diye konuştu.

8 yıl öğrenci alınmadı

Fakültenin kuruluşu hakkında bilgiler veren Karaman, “İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1993 yılında Darende ilçesinde kurulmuştur. 2 binli yılların başında Kampüse taşınan üniversitemize yaklaşık 8 yıl öğrenci alınmadı. 2008 yılından itibaren yeniden öğrenci alınan Fakültemize 2012 yılında MGG tarafından modern bir bine yapıldı. Şuanda Fakültemizin Türkiye’nin iyi fakültelerinden birisi olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'de 105 İlahiyat Fakültesi bulunmakta. YÖK’ün Üniversite öğrencilerini yerleştirmedeki puan sıralamasında biz 11'inci sıradayız. Bu iyi bir başarı bizim hedefimiz 11 ile yetinmek istemiyoruz daha da öne gelmek istiyoruz. Şuanda bizim 50 civarında Akademisyenimiz ve araştırma görevlileri ile beraber 60 öğretim elemanıyız. Diğer yandan Fakültemiz eser yayınlanmasında, proje hazırlanmasında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye'deki 105 fakülte içerisinde 1. sırada yer aldı.  Takvim yılı içerisinde ilahiyat Fakültesi sosyal alanda iyi yayın yapan bir fakülte oldu. Şuanda bizim 110 civarında kitap yayınlanmış eserlerimiz var.  Ama bunların dışında bir kitapta bölüm olarak, dergi makalesi vs. ayrıca yayınlar var. Yada bizim fakültede değil de bir başka fakülte dergisinde basılmış yayınlar var. Bu yönüyle Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi özellikle eser yayınında, proje yürütmede önemli bir yeri olduğunu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.