Ödüller dağıtıldı

Öğrencilerin evrensel kültür değerleri ile milli ve manevi değerlerimizi tanıyan, bu değerleri benimseyen ve saygı duyan bireyler olarak yetiştirilmelerine katkı sağlamak amacıyla İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Değerler Eğitimi' projesi kapsamında ödül töreni düzenlendi.

Ödüller dağıtıldı

Malatya Şehit Oğuzhan Günaydın Battalgazi Halk Eğitim çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Vali Aydın Baruş’un eşi Nagihan Baruş, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Ödül töreni öncesi bir açıklama yapan Değerler Eğitimi Projesi Şube Müdürü Fatih Ergün, “Değerler Eğitimi Projesi’nden ne anlıyoruz, öncelikle bunu paylaşmak istiyorum. Ahlaki olgunluğa erişmiş, büyüklerine saygı, küçüklerine karşı sevgi ve hoşgörülü bireyler yetiştirmektir. Sevgi ve hoşgörü bizim kültürümüzün temelinde vardır. Yunus Emre’nin ‘Yaratılanı Yaradan’dan Ötürü Sev’ sözü, bence değerler eğitiminin özüdür. Yaratılan her şeyde bir güzellik görürsek, değerler eğitiminde amacımıza ulaşmış oluruz. Sevgi, hoşgörü ve sabrın çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Gençlerimize hoşgörü, sevgi ve sabrı tamamlamak üzere bu eğitimleri vermekteyiz” dedi.

Ödül alan okullar ve öğrenciler

Okul öncesi derece alan okullar, Ekim ayı sorumluluk değeri 1.'si Aşağı Bağlar Anaokulu, Kasım ayı sevgi ve saygı değeri 1.'si Ay Yıldız Anaokulu, Aralık Ayı Temizlik değeri 1.'si Nene Hatun Anaokulu. İlkokullarda Ekim ayı sorumluluk değeri 1.'si Hekimhan Sakarya İlkokulu Öğrencisi Alperen Bulut, Kasım ayı sevgi ve saygı değeri 1.'si Şehit Konuk ilkokulu öğrencisi Burak Cansu Ulusoy, Aralık Ayı Temizlik değeri 1.'si Nadir İlkokulu. Ortaokullarda Ekim ayı paylaşımcı olmak değeri 1.'si Vali Galip Demirel Ortaokulu, Kasım ayı sevgi ve saygı değeri 1.'si Yeşiltepe İmam Hatip Ortaokulu, Aralık ayı yardımseverlik ve yardımlaşma değeri 1.'si Cahide Nebioğlu Ortaokulu.