Teknolojiyi doğru kullanın

Yedi Hilal Derneği Malatya Şubesi tarafından 'Teknolojiyi Doğru Kullanıyorum' projesi hayata geçirildi. Proje de, 12-18 yaş arası gençlerin teknoloji bağımlılığından uzak tutularak sosyal yaşama uyum sağlanması hedefleniyor.

Teknolojiyi doğru kullanın

Proje tanıtım toplantısına İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Vehbi Bayhan, Yedi Hilal Malatya Şube Başkanı Behçet Bakır, STK temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-II, Program kapsamında desteklenecek. ‘Teknoloji Doğru Kullanıyorum’ projesinin tanıtım toplantısında projenin amacının, “Hedef kitlesi olan 12 - 18 yaş arasındaki gençleri 21 yüzyılın en büyük bağımlılığı olan teknoloji bağımlılığından uzak tutarak teknolojinin sosyal medya ve mobil oyunlar dışında, kodlama, araştırma, dijital içerik üretme gibi gelecekte İş piyasası gücüne katılabilecekleri alanlara yönlendirmek” olduğu belirtildi.

Gençler ailelerinden kopuyor

Yedi Hilal Malatya Şube Başkanı Behçet Bakır, Yedi Hilal Derneği'nin gençlik üzerine çalışmalar yapmakta olduğunu vurgulayarak, “Toplumumuzun ve içinde yaşadığımız atmosferin problemleri ile hemhal olmaktayız. Bu nedenle araştırma-geliştirme birimimiz tarafından böyle bir projenin yapılmasına ihtiyaç olduğu kanaatine ulaştık. Bu amaçla projeyi hazırlandık ve projemiz onaylandı. Çalışmalarımız kapsamında bağımlılık seviyesine gelmiş gençlerimizin ailelerinden kopma noktasına geldiği bu süreçte ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vehbi Bayhan, projenin tanıtım programında bir sunum gerçekleştirdi. Bayhan, ailelerin teknolojilerin doğru kullanılması ile ilgili ciddi sorunlarının olduğunu ifade ederek, özellikle 12-18 yaş arasındaki bireylerin sosyal medya ve internet bağımlısı olduğunu bunun sonucunda da davranış problemlerinin ortaya çıktığını söyledi.