Tek sorun Kernek mi?

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje doğrultusunda yeniden düzenlenen ve bugün açılması planlanan Kernek Parkı hakkında açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, her gelen belediye başkanının sanki Malatya'nın tek sorunu ve iş yapıyor gibi görünmek için meydanı yapboz tahtası haline getirdiğini söyledi.

Tek sorun Kernek mi?

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım yapımı defalarca tekrarlanan Kernek Parkı hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Kernek Parkı için yurt dışı bankalarından çekilen 4 Milyon 290 bin TL'lik JICA kredisine tepki gösterdi. 

Eski ile yeni düzenlemedeki 7 farkı bulun

'Birçok şiire ve hikayeye konu olan Malatya'mızın adeta simgesi haline gelen Kernek Allah'a şükür bu dönem de yenilendi' diyen yıldırım, "Her sene kara kara düşündüğümüz sanki Malatya'nın tek sorunuymuş gibi her gelen belediye başkanının yapboz tahtası haline gelen Kernek Parkı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılacakmış. Bir zamanlar Müslüm Babaların, Fahri Kayahanların sahne aldığı Kernek Parkı şimdilerde belediye başkanlarının sahne aldığı bir yere dönüştü. Yapılan yeni düzenlemeye baktığımızda bir öncekine göre aradaki 7 farkı bulun desek bulamayacağız. Peki ya neden? Daha öncelikli sorunlar dururken, daha personellerinin haklarını vermekten aciz iken nasıl olurda milyonlarca lirayı gözü kapalı bir şekilde buraya gömersiniz? " dedi.

5 aylık gecikme yüzünden şirket cezalandırıldı mı?

Yıldırım, kredi çekerek icraat yapmanın kolay olduğunu belirterek, "Kernek Parkının yenilenmesindeki gereksizliğe mi yanalım yoksa buranın yapımı için Japon menşeli bir bankadan 4 Milyon 290 bin TL'lik krediye mi yanalım. Haydi, Kernek Parkının gereksiz yenilenmesine yandık, çekilen krediye yandık ama yapılan ihaleye göre 23 Mayıs'ta tamamlanması gereken bu yerin 29 Ekim'de teslim edilmesine ne diyeceksiniz? Acaba yetkili firma bu 5 aylık gecikme yüzünden cezalandırıldı mı? Vallahi Malatya Büyükşehir Belediyesine ileriki dönemlerde başkan olacak kişiye Allah sabırlar versin. Efendiler çektikleri kadar kredi çekiyorlar zaten kendi ceplerinden bir şey çıkmıyor, ödeme için de endişelenmiyorlar" diye konuştu. 

Hani nerede tasarruf?

Cumhurbaşkanlığı, Tasarruf Genelgesi'ne rağmen Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bir park düzenlemesi için milyonlarca krediyi nasıl çektiğini soran Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı, Tasarruf Genelgesi ile bas bas tasarruf ilanatları verirken Malatya Büyükşehir Belediyesi bir park düzenlemesi için bile milyonlarca krediyi nasıl bu kadar rahatlıkla çekebilir? İnsanlarımız bu kadar ekonomik sıkıntı ile boğuşurken, dar boğazda iken hangi yönetim stratejisi ve hangi vicdani davranış milyonlarca lira kredi çekebilir? Belediye hazineden ödenek alıyor, Esenlik, Motaş, Megsaş, Maski, Maşti gibi "sözde" kâr eden iştirakleri dururken acaba kasada para mı kalmadı da kredi çekiyorlar? Bu krediler yine halkın cebinden çıkacak. Kernek Parkına gidip ailesi ile oturanlar bu krediyi ödeyecekler. Ah Kernek vah Kernek, Gadan alam Kernek. Sana pek çok şiir yazıldı bir tane de biz yazalım Kernek" şeklinde konuştu.