Tek isteği sıcak bir yuva

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde doğuştan yürüme engelli 55 yaşındaki Hakan Köşkli, bir iş merkezinin bodrum katında zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Esnafın desteği ve iki ayda bir kaymakamlıktan aldığı aylıkla ayakta kalmaya çalışan engelli adamın, tek isteği sıcak bir yuvaya kavuşmak.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tek isteği sıcak bir yuva

Battalgazi ilçesi Cezmi Kartay Caddesi üzerinde bulunan Efe İş Merkezi bodrum katında esnafın verdiği destekle ayakta kalmaya çalışan engelli Hakan Köşkli, doğuştan iki bacağı tutmadığından tek başına merdiven çıkamıyor, hiçbir ihtiyacını gideremiyor. Efe İş Merkezi esnafı, Köşekli’nin durumunu fark ettikleri andan itibaren imkanlar dahilinde yardım etmeye çalıştıklarını kaydettiler.
Benim de bir yuvam olsun
Bakım evinde yaşlı ve psikolojik sorunları olan hastalarla aynı odada kaldığı ifade eden Köşkli, “Bakım evinde kafayı oynatmış adamlarla aynı odada kaldım, bu yüzden bakım evinden çıktım. Esnaf bana burayı verdi. Allah razı olsun. İki ayağım tutmuyor tek başıma yürüme sıkıntısı yaşıyorum, bu durumdan dolayı zorlanıyorum. Onun için TOKİ’den 1+1 ev istiyorum. Benim de bir yuvam olsun. Devletimizden tek isteğim bu” dedi.
Elimizden gelen yardımı yapmaya gayret ediyoruz
Malatya halkından ve devletimizden Hakan Köşkli’ye yardım etmesini isteyen Esnaf Sümer Köroğlu, “Yaklaşık iki haftadır burada esnaf olarak elimizden gelen yardımı yapmaya gayret ediyoruz. Burası bir arkadaşın dükkânı. Gariban olduğu için arkadaştan rica ettik. Burayı tahsis ettik. Kendisi şu anda burada kalıyor. Abileri, kardeşleri var ama kimse ilgilenmiyor. Esnaf burada kendisine yardımcı oluyor. Çayını, kahvaltısı, yemeğini vermeye çalışıyor” diye konuştu. Esnaf Yasin Aksaç ise, Hakan Köşkli’nin kaldığı bakım evinde kimsesi olmadığı için ilgilenmediklerini belirterek, “Orada psikolojik sorunları olan insanlarla aynı odada kalıyormuş. Sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldığından bakımevi tarzı yerlerden korkuyor ama yetkililer ilgilense oranın kötü bir yer olmadığını gösterseler orada rahatlıkla kalabilir. Devletin kendisine psikolojik destek vermesi lazım. Buradaki koşullar bir insanın yaşayabilmesi için uygun değil. Yarın öbür gün havalar soğuduğunda kış mevsimi geldiğinde esnaf saat yedi oldu mu kapatıyor. Tek başına ne yapabilir yürüyemiyor bile. Esnaf kendi aralarında toplanıp, burayı kendisine tahsis etmiş nereye kadar. Yetkilileri bir an önce yardım etmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
Devlet büyüklerimizden yardımcı olup sahip çıkmalarını istiyoruz
Hakan abimizin bu durumu bizleri üzüyor diyen Esnaf Hacı Bayram Köroğlu ise, “Dükkanda kalıyor. Merdivenleri tek başına çıkamıyor. Biz yardımcı olmaya çalışıyoruz ama nereye kadar. Şimdi yaz bir şekilde idare ediyor kış geldi mi ne yapacak? Devlet büyüklerimizden yardımcı olmalarını, sahip çıkmalarını istiyoruz hepsi bu” dedi. Köşekli’nin akrabası olduğunu dile getiren Nurettin isimli vatandaş, üvy kardeşlerinin olduğunu fakat ilgilenmediklerini söyleyerek, “Allah rızası için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Daha önce huzur evine yatırdık 45 gün kadar kaldı. Dedi yaşlılar beni rahatsız edip, uyutmuyorlar çıkacağım dedi. TOKİ’ye 1+1 ev vermeleri için evrakları tamamladık. Haber bekliyoruz. Oradaki görevlilerin dediğine göre sıraya koymuşlar 3-4 ay içerisinde çıkma ihtimali varmış biz bir an önce çıkmasını istiyoruz. Geçici olarak burada idare ediyoruz. Kaymakamlıktan 2 ayda bir 480 lira aylık alıyor başka geliri yok” ifadesinde bulundu.