TCDD'de Ayrımcılık İddiası!

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şube Başkanı Vedat Eren, TCDD'de yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında yandaş sendika üyelerine kayrılma yapıldığını ve sendika üyelerinin elendiğini açıkladı. 

TCDD'de Ayrımcılık İddiası!

Malatya Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri, Malatya Garı’nda bir araya gelerek, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında haksızlık yapıldığı iddiasıyla basın açıklamasında bulundular. Grup adına basın açıklamasını okuyan BTS Malatya Şube Başkanı Vedat Eren, TCDD yöneticileriyle görüşerek geçmişte yaşanan hukuksuzluklara ve ayrımcılıklara dikkat çektiklerini, ancak yeni sınavlarda da aynı uygulamaların tekrarlandığını ifade etti.

TCDD'de Ayrımcılık İddiası!

Eren, sınavlarda düşük puan alan yandaş sendika üyelerinin kayrıldığını, sendika üyeleri ile cemaat tarikat bağlantısı veya bakan-milletvekili yakını olmayanların elendiğini savundu.

Liyakatsiz atamalar kuruma zarar veriyor!

TCDD'de Ayrımcılık İddiası!

Eren, bu atamaların kuruma zarar verdiğini, demiryolu güvenliğini tehlikeye attığını ve iş barışını bozduğunu vurguladı. Eren, daha önce açılan davalarda da haklılıklarının teyit edildiğini, ancak TCDD yöneticilerinin hukuksuzluklarını sürdürdüğünü belirtti.

TCDD'de Ayrımcılık İddiası!

Ankara'ya yürüyecekler

TCDD'de Ayrımcılık İddiası!

Eren, BTS olarak mülakatların kaldırılmasını, yazılı puanların aynisinin mülakat puanı olarak verilmesini, yazılı sınav sorularının ölçme ve değerlendirme genel müdürlüğü veya bağımsız kurumlar tarafından hazırlanmasını talep etti. Eren, 19 Şubat'ta İstanbul ve Diyarbakır'dan Ankara'ya yürüyeceklerini ve 21 Şubat'ta TBMM önünde basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Eren, sendika üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak için her türlü mücadeleyi vereceklerini kaydetti.