Taş ocağı sorununu Bakan Turhan'a ilettiler

Bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak için kentimizi ziyaret eden Ulaştırma ve altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Görgü Mahallesi sakinleri, taş ocağı ile ilgili yaşanan sıkıntıları Bakan Turhan'a iletti.

Taş ocağı sorununu Bakan Turhan'a ilettiler

Bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak için kentimizi ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Görgü Mahallesi sakinleri, taş ocağı ile ilgili yaşanan sıkıntıları Bakan Turhan’a iletti.
Geçtiğimiz Cuma Günü bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı ziyaret öncesi Yeşilyurt İlçesine bağlı Görgü Mahalle sakinleri durdurdu. Mahalle sakinleri, mahalle çevresinde bulunan taş ocaklarının kaldırılmasını talep etti. 
Yaşam alanlarımız daralıyor
Bakan Turhan'a mahalle olarak sıkıntılarını aktaran, mahalle muhtarı Ayhan Yıldız, taş ocaklarının yaşam alanlarını daralttığına vurgu yaparak, “Yaşam alanlarımız daralıyor, organik tarım yapamıyoruz, sondaj kuyularımız çeşmelerimiz çöktü, İçme sularımız içilmez durumda. Bu sıkıntılarımızı birçok kez gündeme getirdik. Mahallemizin çevresini taş ocakları sarmış durumda. Gerçekten bu taş ocakları buranın doğasını zehirlerken, canlılara da yaşam alanları bırakmıyor" dedi. Bakan, Turhan ise, vatandaşları dinleyerek, sıkıntıların çözüm bulması için çalışma içerisinde olacağını söyledi. 
Bakan Turhan'a Programında Malatya Valisi Aydın Baruş, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve Mevcut Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Malatya il Başkanı İhsan Koca'da eşlik etti.