Sabır tavsiye etti

Esnaflardan kredi konusunda sabırlı olmalarını isteyen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, 'Şartlar uygun olduğu takdirde esnaflarımız, ileriki zamanlarda kredilerini alabilecekler' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sabır tavsiye etti

Kooperatif binasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Evren, piyasaların durgun olduğunu belirterek, kayısıların pazara gelmesiyle piyasaların canlanacağını söyledi.

Kayısı piyasaları canlandıracak

Evren, Kooperatif olarak İstanbul ve Ankara’daki Halk Bankası Genel Müdürleriyle Malatya’nın değerlendirilmesi yaptıklarını kaydederek, “Malatya’ya krediler biraz duraklı geliyor. Tabi ki esnaf kirasını verecek, piyasanın kırgınlığı nedeniyle yapacağı hammaddesiyle ilgili 1800 arkadaş bize müracaat etmişti. Esnaf ve sanatkar arkadaşları sıraya bıraktık. Geçen hafta 150 kişi olarak odamıza çağırdık. 10 gün içerisinde kredi geldikçe biraz temin ettik ödemeleri yapacağız. Piyasaların açılmasını arzu ediyoruz. Esnaf ve sanatkarlara verilecek kredilerle ilgili tekrar çağrımız var. Destelemelerini bekliyoruz. Bu aradaki piyasaların daha da açılması için. Kayısı zamanı kayısıların pazara gelmesiyle piyasaların canlanacağına inanıyorum. Esnaflarımızdan sabırlı olmalarını istiyoruz. Şartlar uygun olduğu takdirde ileriki zamanlarda kredilerini alabilecekler. Ülkenin bölünmez bütünlüğü için biz her zaman yanlarındayız. Biz sabırlı olduğumuzda işlerimiz açılıp, piyasa ekonomisi inşallah canlanacak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Üç gün içerisinde kredi uygun olup olmadığı belli oluyor

Halk Bankası Bölge Müdürlüğünü Malatya’ya geri kazandırılmasıyla birlikte esnafın kredi işlemlerini çok kısaldığını dile getiren Evren, “Daha önce Malatya’da olan Halk Bankası Bölge Müdürlüğü kapandı. Buranın mevcut dosyaları Kayseri’ye, Gaziantep’e gidiyordu. Biz Malatya’da yeniden bölge müdürlüğü kurulmasını arzu ettik. Sayın Bakanımızın döneminde Halk Bankası Genel Müdürümüzü davet ettik. Yeniden bölge müdürlüğünü açtık. Bölgeye Malatya, Sivas, Tunceli, Elazığ, Bingöl buraya bağlı. Bölge olarak Halk Bankası çok güzel oldu. Esnafın, sanayicinin kredi yönünde dosyası hazırlandığı andan itibaren üç gün içerisinde çıkıyor. Daha öncesinde Gaziantep’e gönderdiğimizde iki aya mal olurdu. Gaziantep’e 10 vilayet bağlıydı. Şimdi burada bölge müdürlüğü kuruldu. Bölgemize gönderiyoruz. Üç gün içerisinde kredi uygun olup, olmadığı belli oluyor. Biz bu çabayı bütün arkadaşlarımızla başardık” şeklinde konuştu.