Taleplerimiz olacak

AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatyalıları, 8 Eylül Pazar Günü Malatya'ya teşekkür ziyaretinde bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Meydanında düzenleyeceği mitinge davet etti. Çalık, Erdoğan'dan Malatya ile ilgili taleplerinin olacağını söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Taleplerimiz olacak

AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatyalıları, 8 Eylül Pazar Günü Malatya'ya teşekkür ziyaretinde bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Meydanında düzenleyeceği mitinge davet etti. Çalık, Erdoğan’dan Malatya ile ilgili taleplerinin olacağını söyledi.
AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindekilerle Malatya Gazeteciler Televizyoncular Cemiyeti'ni (MGTC) ziyaret etti.  Ziyarette konuşan Çalık, kamuoyunun sesini herkese duyuran Haydar Karaduman'ın vefatı dolayısıyla basın camiasına baş sağlığı dilemek için ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Malatya’nın bir takım eksiklik ve sorunları var
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MGTC Başkanı Fatih Avcı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ın kaybetmenin üzüntüsünü içerisinde olduklarını kaydetti. Avcı “Malatya milletvekilimiz Öznur Hanım'ın ziyareti bizleri fazlasıyla mutlu etti. Çünkü Malatya hafta sonu çok önemli bir ev sahipliğine imza atacak Cumhurbaşkanımız Malatya'ya gelecek sayın milletvekilimiz bu süreçte bizleri ziyaret ederek Malatya ve ülke gündemini buradan değerlendirmesi bizim için ayrıca mutluluk verici. Tabi Malatya'mızın herkesin bildiği üzere bu iktidar döneminde almış olduğu ciddi yatırımlar var. Bunların yanında Malatya'nın halen devam eden, hizmet alması gereken, çözüm bulması gereken bir takım eksiklikler ve sorunları var. Dolayısıyla bunların Cumhurbaşkanımıza her fırsatta iletmiş olan sevgili Öznur Hanım'ın sorunları Sayın Cumhurbaşkanımıza iletecektir. Son durum hakkında hepimizin beklediği Kuzey Çevre Yolu ve hükümetin almış olduğu bazı tedbirlere takılan mahalli yatırımlar olsun bunların hepsinin iletileceğini zaten temenni ediyoruz" dedi.
Teşekkür etmek için gelecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin yerel seçimlerde yüksek oranda oy aldığı illere yönelik ziyaret programı kapsamında 8 Eylül günü Malatya’ya geleceğini belirten AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Bu hafta sonu çok önemli bir konuğumuz var. Malatya'mıza 18 yaşındaki AK Partiyi 17 yıllık iktidarımızda 19'uncu kez ziyaret edecek Cumhurbaşkanımız Malatya'mızı ziyaret edecek. 31 Mart seçimlerinden sonra %70'lik bir başarıyı bir kez daha AK Parti'yle bütünleştiren Malatyalı hemşerilerimize teşekkür etmek amacıyla Malatya'mıza gelecek.  Türkiye'de büyükşehirler içerisinde en fazla oyunu artıran iller içerisinde olan Malatya'mız Sayın Cumhurbaşkanımızı bir kez daha bağrına basacak. 8 Eylül Pazar Günü Saat 16: 00'da 15 Temmuz Meydanında hemşerilerimizle beraber ev sahibi olarak karşılayacağız" diye konuştu.
17 yılda 21 katrilyonluk hizmet 
Malatya'ya 17 yılda 21 katrilyonluk hizmet getirdiklerini vurgulayan Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Meydanında Malatya'ya yapılan 1 katrilyonluk yatırımların açılışını gerçekleştireceğini ifade etti. Çalık, Her alanda çok ciddi manada yatırımlarımızı Malatya'mızla buluşturduk. Cumhurbaşkanımızın gelişiyle 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanemizin 105 milyon civarında tutan yatırımımızı Malatyalı hemşerilerimizle buluşturacak.15 Temmuz Meydanında yaklaşık 1 katrilyonluk yatırımların açılışı Malatyalı hemşerilerimizle buluşturacak. Malatya'mızda 17 yılda 21 katrilyonluk hizmet getirdik. Her alanda çok ciddi manada yatırımlarımızı Malatya'mızla buluşturduk. Cumhurbaşkanımızın gelişiyle 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanemizin 105 milyon civarında tutan yatırımımızı Malatyalı hemşerilerimizle buluşturacak. Bunun yanı sıra DSİ'nin Malatya'ya 2,5 katrilyonluk yatırımı var. Buna ilave olaraktan, Boztepe Recai Kutan Barajının kanalları tamamlandı. Yazıhan Ovasını sulamaya başlamış vaziyette. Orada şeker pancarı üretimine başlandı. Damlama, sulama sistemi tamamen modern tarım uygulamalarıyla şekillendi. Pancar üretimi de Yazıhan Ovasında çok ciddi manada anlam kurmuş vaziyette. Cumhurbaşkanımızın gelişiyle Recai Kutan Barajının kanallarının açılışını yapmak Cumhurbaşkanımıza nasip olacak. Milli Eğitim Bakanlığının 217 milyonluk yatırımlarını Malatya'yla buluşturacağız.  Bununla birlikte bir çok yatırımlarımızı hemşerilerimizle buluşturacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza Malatya ile ilgili taleplerimiz olacak. Bunları Sayın Cumhurbaşkanımızla inşallah paylaşacağız. Bütün Malatyalı hemşerilerimizi bir kez daha 8 Eylül Pazar Günü Saat: 16:00'da 15 Temmuz Meydanında karşılamaya bekliyorum" dedi.
Hiçbir bölge müdürlüğü taşınmadı
Çalık, AK Parti döneminde hiçbir Bölge Müdürlüğünün Elazığ’a taşınmadığını belirterek, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Veysel Eroğlu’nun bakanlığı döneminde Malatya'mıza kazandırıldı. 16 ilimiz buna bağlı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte, Tarım Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Bakanlığı birleştirildi tek bakanlık haline getirildi. Bakanlıklar bünyesinde bazı Genel Müdürlüklerin tek çatı altında toplanma ihtimali var. Bunun üstünde çalışılıyor. Netleşmiş bir durum söz konusu değil. Bununla ilgili konuyu takip edeceğiz" şeklinde konuştu.
Davutoğlu’na Ahmet Kaya’lı gönderme
Ahmet Davutoğlu’nun ihraç talebine ilişkin konuşan Çalık, Davutoğlu’na Ahmet Kaya’nın şarkısı ile gönderme yaptı. Çalık, “Ahmet Kaya’nın bir şarkısı var arkadaşlar; bu yoldan döneneler oldu.  Mum gibi sönenler oldu. Yar göğsüne baş koymadan vurulup gidenler oldu. Bize nefesi yetmeyen adamlar oldu.  18 yıllık yolum sonunda  nefesi yetmeyenler oldu. Bu nefesi yetmeyen arkadaşlarımız kimisi birinci derece kimisi 3 senede kimisi beşinci senede nefesi yetmeyen insanlardı. O gün nefesi yetmeyenlerin bu gün soluğu nerede aldıklarının gördük. Tamamen savruldular kimisi soluğu CHP’de aldı. Kimisi bahçede kimisi bağda aldı. Kimisinin adı ve esamesi okunmuyor. Yine nefesi yetmeyenlerinde yarınlarda nerde soluk alacaklarını da bütün milletimizle birlikte bizde izleyeceğiz. Bu yolun 15 yılında varsınız ve şimdi kalkmış eleştiri yapıyorsunuz insanlar döner sorarlar.  Siz 15 yıl boyunca buradaydınız ve bunlarla birlikte yol aldınız. Şimdi ne oldu hayırdır; kim tavuğunuzda kış dedi diye sorarlar” dedi.
O anneler terör bağlantısı olan partilerin sonu olacak 
HDP İl Başkanlıkları önünde eylem yapan annelerle ilgili soruya da cevap veren Çalık, “Bu topraklarda 40 yıldır süren bir mücadele var.  Bu mücadelenin neticesinde de şuanda Türkiye’de doğu ve güneydoğuda başta olmak üzere tüm Türkiye’de güvenlik tedbirlerimiz ve terörle mücadelemiz içerde ve dışarda devam ediyor. PKK’nın uzantısı olan mecliste temsil edilen siyasi partiler var. Maalesef adının birlikte anmaktan asla rahatsızlık duymayan siyasi partilerin sonunun görüldüğünü hep birlikte izliyoruz.  Evladı 12, 13, 14, 15 yaşında bizim tabirimizle daha sabi daha körpe, körpe kuzularımızın dağlara çıkarılması ve terör örgütüne peşkeş çekilmelerine annelerimiz asla izin vermeyecekler.  Bu gün Diyarbakır’da HDP kepenklerini kapatıyorsa annelerimizin o yürekli duruşu sayesindedir. O anneler terör bağlantısı olan partilerin sonu olacak inşallah" diye konuştu.
Cumhurbaşkanımızdan destek isteyeceğiz
 Malatya-Sivas arasına yapılması düşünülen hızlı tren hattındaki son durumu değerlendiren Çalık, “Sivas Çetinkaya Malatya hızlı teren yolunun yapılmasıyla Malatya’mız hızlı teren ağına bağlanacak ve saatte 200 km hız a sahip elektrikli sinyalli çift hatlı demir yolu yapılmasına yönelik proje çalışmaları iki kesim halimde devam ediyor. Birinci kesim Sivas-Çetinkaya arası. 97 kilometre 1 / 5000 ölçekli projelendirme çalışmaları işlemleri tamamlanıp inşallah çalışmaya başlayacak.  İkinci etap olan Çetinkaya- Malatya arasında ki 132 kilometrelik bir bölge tünel ve sanat yapısı projelendirmesi devam ediyor. Proje ihalesini yaptırdık. Şuan yapım aşamasında ve sondaj çalışmışları tamamlanmış. Yüzde 90. 2 fiziki ilerleme sağlamış. Proje çalışmasının 2019 yılı sonu itibariyle bitirilmesi planlanmamakta. Dün Ulaştırma Bakanımız Cahit Turhan ile yaptığımız görüşme dede bir kez daha teyit ettik.  Proje çalışması bittikten sonra yatırım programına almak konusunda da tüm desteği cumhurbaşkanımızdan isteyeceğiz" dedi.
Kuzey Çevre Yolunda sona gelinsin istiyoruz
Çalık, Kuzey Çevre Yolunu akıbetini Malatyalıların merak ettiğini söyleyerek, “Malatya haklı olarak kuzey çevre yolunu merek ediyor ve soruyorsunuz haklı olarak; bizde bu konuda artık sona gelinsin istiyoruz. Kuzey çevre yolumuz toplamda 350 milyon TL’lik bağlantılarıyla birlikte 500 milyon gibi bir rakamı buluyor. Şantiyeler kuruldu bir şantiyemiz başlamışken 2. bir şantiyeyi firmamızın yetkililerini çağırdık karayolları bölge müdürümüzü çağırdık. Büyükşehir belediyemizde bir toplantı yaptık.  Bu toplantıda da 2. şantiyenin kurulmasını istedik. Şuan Malatya kuzey çevre yolunda birinci şantiye çalışıyor ikinci şantiyenin kurulması içinde talepte bulunduk. Bu konuda da Cumhurbaşkanımızdan konun takibini isteyeceğiz" şeklinde konuştu.
YİMPAŞ'I kullanabilir hale getirmememiz lazım
Malatya Sosyal Güvenlik Kurumunun taşınacağı söylentilerine cevap veren Çalık, “Malatya SGK'nın yeri çok dar. Bu vesileyle de İŞKUR müdürlüğünün o tarafta bir mekân var. Yeni bina projesi var anacak bu binayı yapmak uzun zaman alacak bunun yerine o mekân sosyal güvenlik kurumu bu güne kadar hiçbir yer peşkeş çekilmedi bu gün sonrada çekilemez. Peşkeş çekenle kendi hesaplarını versinler. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) fiziki şartlarının daha iyi hale getirilmesini gündeme getiren benim. Şimdi bu gün geldiğimiz nokta ise şurası Malatya batıya doğru göç alıyor. Ciddi manada bu bütün dünyada böyledir şehir hep batıya gider Malatya'da Yeşilyurt'a doğru bir gelişim söz konusu diğer taraftan baktığımızda Battalgazi ilçemizin de bazı kamu kurum ve kuruluşların bu bölgede kalması için mücadele etmemiz gerektiği söylendi ve konuşuldu. Bu vesile ile Battalgazi belediye başkanımızın bize de bir talebi oldu.  YİMPAŞ Malatya için çok ciddi bir kayıp. Oradaki görüntü kirliliği hepimiz için yürek acısı. YİMPAŞ'I kullanabilir hale getirmememiz lazım. Eğer SGK uygun görürse YİMPAŞ’ın yerini kullanılabilir hale getirmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Haber-Foto: Hanifi Evren-Nevzat Kanar