Talepleri önemsiyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Çınar, öncelikle halkın taleplerini dinlediklerini belirterek, 'Halkın isteklerini not ederek, isteklerine göre projeler geliştiriyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Talepleri önemsiyoruz

Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz

Gazetemizi ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gündeme ve 6 aylık süre içerisinde yaptıkları hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çınar, Yeşilyurt'lulara verdikleri sözleri teker teker yerine getirdiklerini dile getirerek, Şahintepesi Sosyal Tesislerini ‘Macera Parkı ve Sosyal Tesis’ projesiyle baştan aşağıya yenileyerek çok fonksiyonlu bir tesise dönüştüreceklerini kaydetti. Başkan Çınar, Bölgedeki eşsiz güzelliklerin ön plana çıkması için ‘ Lezzet Vadisi’ projesi başta olmak üzere bu tür farklı yatırımlara ağırlık verdiklerini ifade ederek “Elimizde birçok yöresel ürün ve gastronomi malzemesi var. Bunları öne çıkarıp şehrimizin gelişmesi ve tanıtımı adına biraz daha yoğunlaşacağız" diye konuştu.

11 farklı proje sunduk

Sporun tüm yaş gruplarında arzulanan noktaya gelmesi ve spor ile anılan bir ilçe olgusunu öne çıkarmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 11 farklı proje sunduklarını aktaran Çınar, 9 projenin onaylandığını ifade etti. Çınar, Melekbaba Mahallesinde Türkiye'nin en büyük gençlik merkezlerinden bir tanesini yaptıklarını kaydetti.  Çınar, ilçeye spor adası kazandırmak istediklerini vurgulayarak, “Yakınca bölgemizde yaklaşık 30 bin metre karelik bir alanda birçok farklı alternatif spor faaliyetlerinin yapıldığı devasa bir alan. İçerisinde yüzme havuzundan, futbol sahasına, tesislerden, basketbol, voleybol, tenis kortlarının olduğu, bütün aileye hitap edecek" dedi.

Var gücümüzle çalışıyoruz

Sanayi Sitesinin taşınmasıyla ilgili konuşan Çınar, Sanayi Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesiyle birlikte sanayinin mevcut Altay Kışlasına taşınmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yeşilyurt'u daha da geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz diyen Başkan Çınar, Tarihi eserlerimizi ayağa kaldırıyoruz. Kırsal da çalışmalarımız var. Kilit taşından, stabil kaplamaya, stabilize yollara çok güzel çalışmalarımız var. Çırmıhtı bölgesindeki derenin rehabilitasyonu onun rekreasyonu, aydınlatması, yürüyüş alanlarıyla birlikte orada güzel çalışmalarımız var. Zaten park sayımız şu anda 200'ü buldu. Malatya'da en fazla yeşil alan metre karesi de bizim ilçemizde" dedi. Başkan Çınar ile yaptığımız röportajdan kesitler.

Gece gündüz demeden hizmet etmeye çalışıyoruz

NETHABER: Sayın Başkanım 6 ay içersinde ortaya koyduğunuz yatırımdan bahseder misiniz?

Mehmet Çınar: 31 Mart seçimlerinden sonra göreve geldikten sonra Yeşilyurt'umuza gece gündüz demeden hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde birçok yenilikler kazandırdık. Bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda kazandırmaya da devam edeceğiz. Tabi Yeşilyurt'umuz Malatya'mızın en büyük ilçesi. Biz öncelikle halkımızın taleplerini dinleyerek, onların isteklerini not ederek isteklerine göre projeler geliştiriyoruz. Bu projeler çerçevesinde ilerliyoruz. Bölgemizin ihtiyacı olan ve Malatya'mızda ve Yeşilyurt'umuz da ilk olan Millet Kıraathanesi ile göreve başladık. Ardından Beylerderesi Şehir Parkı'nın 1. Etabını yapmayla göreve gelmiştik. Biz bu anlamdaki eksik ve ihtiyacı olanı gördük. Devam eden projeler arasında olan Gedik Kültür Merkezimize ikinci bir Millet Kıraathanesi kazandırdık. Bu da şuanda aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Kültür Merkezimizin içerisinde hem meclis salonu, hem de cezaevinin mevcut şartlarının da sergileneceği figürleriyle, objeleriyle farklı malzemeleriyle tasarımını bitirdik. Şu anda tüm Malatyalıların hizmetine sunduk. Cezaevinin ön kısmında şu anda çoban müzesi olarak tasarladığımız mekanımızda bitmek üzere. Bir fonksiyonun içerisine birçok fonksiyon yükledik. Spor alanında Gençlik Spor Bakanlığına 11 tane proje hazırladık. 9 tanesi onaylandı. Özellikle şuanda Melekbaba Mahallesinde Türkiye'nin en büyük gençlik merkezlerinden bir tanesi şu anda yapılıyor. Kaba inşaatı bitti ince işleri ile devam ediyor. En büyük yatırımlardan bir tanesi de bakanlığa sunduğumuz şu anda üzerinde bir seviyeye kadar gelen bölgemize spor adası projemiz var. Yakınca bölgemizde yaklaşık 30 bin metre karelik bir alanda birçok farklı alternatif spor faaliyetlerinin yapıldığı devasa bir alan. İçerisinde yüzme havuzundan, futbol sahasına, tesislerden, basketbol, voleybol, tenis kortlarının olduğu, bütün aileye hitap edecek. İnşallah Gençlik Spor Bakanlığımızla birlikte harekete geçireceğiz.

Yatırımlarımızı devam ettireceğiz 

NETHABER: Sayın Başkanım Beylerderesi Şehir Parkı Projesi hangi aşamada?

Mehmet Çınar:  Beylerderesi Şehir Parkı şuan ülkemizdeki en büyük yeşil alan yatırımlarından bir tanesi. Hedefimiz her yıl 200 bin metre kareyi toparlamak. Geçen yıl itibariyle başladığımız ve bu yıl da devam ettirdiğimiz, 1. Etabını tamamladık. 2. Etabının da ihalesine çıktık. Dolgu kısmını yaptık. Önümüzdeki haftalarda 2. Etabın sert zeminle yeşil alan çalışmasına başlayacağız. Savaş Makineleri Müzemiz de yine farklı bir ihale içerisinde devam ediyor. Çünkü çok tutuldu. Yeşilyurt ve dışarıdan gelen hemşerilerimizde şehir parkımızı çok beğendiler. Biz de oraya yatırımlarımızı devam ettireceğiz. Bir kaç yıl sürer. Büyük bir iş.

Turizm ve gastronomi alanında eksiğimiz var

NETHABER: Sayın Başkanım sizce Yeşilyurt İlçesinin en büyük sorunu nedir? 

Mehmet Çınar: Yeşilyurt gelişen büyüyen bir ilçe. Sanayi alanlarının olması ile birlikte ciddi anlamda bölgemizde ara eleman açığımız var. Organizeye gittiğimizde oradaki işletmeler çalışan eleman bizden talep ediyorlar. Bizim yönlendirdiklerimiz orada çalışamayacaklarını, bir anlamda iş beğenmemezlik var. Bunu aslında gelecekte ara eleman yetiştirme noktasında ihtiyaç var gibi. İkincisi turizm ve gastronomi alanında eksiğimiz var. Şuanda bizim başlatmış olduğumuz Lezzet Vadisi kapsamında bir takım turizm ve yöresel ürünlerin sunulduğu lokanta ve restoranlar bunlar bölgenin doğal güzellikleriyle birlikte bölgede bir ihtiyaç hasıl etti. Bunun üzerine biz bölgeye yoğunlaşıp, bölgeyi kalkındırma adına öncelik vereceğiz. Olmazsa olmazımız kayısımız var. Elimizde birçok yöresel ürün ve gastronomi malzemesi var. Bunları öne çıkarıp şehrimizin gelişmesi ve tanıtımı adına biraz daha yoğunlaşacağız.

Tarıma önem veriyoruz

NETHABER: Sayın Başkanım seracılık projesinden bahseder misiniz?

Mehmet Çınar: Yeşilyurt Belediyesi olarak belediyemizin üst tarafında yaklaşık 12 bin 500 metre karelik bir alanda, bahar döneminde başlatmış olduğumuz bizim kendi sosyal tesislerimizde ağırlıklı kullanılmak üzere yetiştirme çalışması başlattık. Verimi de beklediğimizin çok üzerinde gerçekleşti. Biz memnunuz. Bu memnuniyetimizi başka seralar açarak, daha teknolojik topluma öncülük edecek güneş enerji paneli ile ısıtıp soğutma iklimlendirilmesinin yapıldığı daha modern seralarla devam edeceğiz. Yeni dönemde kendi çimimizi kendimiz yetiştireceğiz. Çilek yetiştirmeyi düşünüyoruz. Sebze meyve dışında rulo çim dediğimiz çim yaz döneminde özellikle parklarımızın hızlı bir şekilde yeşillendirilmesi için yeşil alan hazırlığı yapmayı planlıyoruz. Yazıhan da bizim desteklediğimiz domates yetiştiriciliği var. Belediye olarak destek veriyoruz. Tarıma önem ve destek veriyoruz.

Birçok müjdemiz var

NETHABER: Sayın Başkanım bu dönemde Yeşilyurt için bir büyük projeniz var mı? Yeşilyurtlulara hangi müjdeyi vereceksiniz? 

Mehmet Çınar: Tabi bizim birçok müjdemiz var. Projelerini şuanda kamuoyuyla paylaşan tek belediye biziz. Projelerimizi daha önce paylaşmıştık. Şuanda bizim Şahin Tepesinde çok güzel bir sosyal tesis, dağ kızağı, havuz, akvaryum,  ailelerin çocuklarıyla birlikte oradaki etkinliklerden istifade edebileceği güzel bir park alanı düşünüyoruz. 37 bin metre karelik bir alanda. Gündüzbey bölgemizde otopark düşünüyoruz. Bu otoparkla birlikte orada da yöresel ürünlerin pişirilip, sunumunun yapıldığı yöresel ürün restoran tarzı bir bina inşallah bölgeye kazandıracağız. Yine Gündüzbey bölgemizde spor tesisi projemiz var. Eski SSK'nın arkasındaki emanet çarşısının şuanda bitti ay sonunda açılışını yapacağız. Zemin katında özellikle yöremizde üretilen ürünlerin satışının yapılacağı, sunumunun ve ikramının olacağı hem kahvaltı hem de yöresel ürün satış merkezi bitmek üzere. Bir kaç hafta içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Seçim döneminde vaat ettiğimiz projelerimizden bir tanesiydi. Çırmıhtı bölgesinde yaptığımız Butik Otel bitti malzemelerini diziyoruz. Yakın zamanda açacağız. Yine o bölgede kamulaştırdığımız tarihi tescilli binalarımızdan hem kent belleği müzesi adı altında, geçmişteki hafızasını orada sergileyebileceğimiz Malatya'yla ilgili farklı objeleri toplayabileceğimiz bir alan olacak hem de oradaki halkın yetiştirdiği ürünlerin sergilenip satılacağı, oradaki kursiyerlerimiz tarafından yapılan el ürünleri, sanat eserleri, tablolar, halı ve diğer dikiş nakış kurslarımızın ürünleri var. Onların satılacağı yerler oluşturacağız. 3'üncü Millet Kıraathanesi  yine orada olacak. Çukurdere Mahallemizde Kitap Cafe belirledik bugünlerde ona da başlayacağız. Topsöğüt Mahallemize halı saha yapacağız. Kiltepede Mucit Park var. Gündüz Bakım evimiz var. Bakım evimiz yaşlı, hasta evinde çıkamayacak durumda olan yada aileler, engelli çocuklarını bırakabilecekleri bir merkez yapıyoruz. 

Sanayinin Altay Kışlasına taşınmasıyla ilgili çalışmamız devam ediyor

NETHABER: Sayın Başkanım çevre yolu altındaki mahallerin en büyük sıkıntısı imar bununla ilgili çalışmalarınız ve kentsel dönüşüm projeleriniz devam edecek mi?

Mehmet Çınar: Kentsel dönüşümü Malatya'da ilk defa başlatan belediye biziz. Çok iyi gidiyor. Önümüzdeki ay yapılan evlerin inşallah satışı gerçekleşecek. Biz bitiriyoruz. Bittikten sonra satışa çıkarıyoruz. Alıcılar görerek, beğenerek satın alabilecekler. Oradaki mevcut hak sahiplerine de öncelik vereceğiz. TOKİ ile görüştük. Güzellik tanıyacağız. Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Malatya'daki kentsel dönüşümün en verimli örneği. Biz oradaki başarı ve netice durumuna göre diğer alanlarda da devam etmeyi planlıyoruz. Yeşiltepe bölgesiyle ilgili Hoca Ahmet Yesevi dışında, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallesinde kentsel dönüşüm proje çalışmasına şuanda başladık. Turgut Özal Mahallesinde bir kentsel dönüşüm alanı belirledik. Hazırlıklarımız şuan imza aşamasında. İmzalar tamamlandıktan sonra devam ettireceğiz. Gedik ve Kiltepe bölgemizde kentsel dönüşümümüz var. Sanayi ve Özsan'ın dönüştürülmesi ile ilgili de Sanayi Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte sanayinin mevcut Altay Kışlasına taşınmasıyla ilgili çalışmamız devam ediyor. Takip ediyoruz. Biz çevreci bir belediyeyiz. Çevreyle ilgili çok büyük yatırım yaptık. Ambalaj atığı arıtma tesisimiz şu anda faaliyette. Birinci sınıf atık getirme merkezi ilk defa Malatya'da Yeşilyurt belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Kendi alanında 14 ayrı ürünü yerinde alarak değerlendiriyoruz. Bu yatırım çevre yolu altında. 3 ayrı noktaya güneş enerjisi planlıyoruz.

Yeşilyurt'u daha da geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz

NETHABER: Sayın Başkanım son olarak sizin eklemek istedikleriniz?

Mehmet Çınar: Biz Yeşilyurt'un emanetçileriyiz. Yeşilyurt'u daha da geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarihi eserlerimizi ayağa kaldırıyoruz. Kırsal da çalışmalarımız var. Kilit taşından, stabil kaplamaya, stabilize yollara çok güzel çalışmalarımız var. Tarihi ve doğal güzellikleri ön plana çıkartmak için sürekli arayış içerisindeyiz.  Çırmıhtı bölgesindeki derenin rehabilitasyonu onun rekreasyonu, aydınlatması, yürüyüş alanlarıyla birlikte orada güzel çalışmalarımız var. Zaten park sayımız şu anda 200'ü buldu. Malatya'da en fazla yeşil alan metre karesi de bizim ilçemizde.

Haber-Röportaj:  Hanifi Evren-Nevzat Kanar-Yusuf Cici