Şuyu mağdur etti

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde Mahallesi'ne yapılacak park için geçmişte yapılan şuyu sonrası mağduriyet yaşadıklarını iddia eden Tecde Mahallesi Kalp ve Hakim Sokağında yaşayan vatandaşlar, 'Bir tapumuz varken şimdi 10 tapumuz oldu. Belediyeye gittiğimizde, inceleyip size bilgi vereceğiz diyorlar. Alt Yapı Daire Başkanı Mehmet Mert ve ekibi, 'Bize, kalkın gidin' diyorlar. Sorunlarımız çözülmemiş, sorunlarımız çözülmeden nasıl gidelim' şeklinde serzenişte bulundular.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şuyu mağdur etti

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde Mahallesi'ne yapılacak park için geçmişte yapılan şuyulandırmadan dolayı arsaların parçalara ayrıldığını bu durumun Tecde Mahallesi Kalp ve Hakim Sokağında yaşayan vatandaşları mağdur ettiği iddia edildi. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, tek tapu olan arsaların 10'ar, 20'şer metrelere bölündüğü ve her bir parçanın bir yerde olduğunu, bu durumda müteahhitlerin arsalara yanaşmadığını, belediyenin ise bir an önce evleri boşaltmasını istediğini bu durumun kendilerini mağdur ettiğini söylediler. 

Enkaz parası 100 TL veriyorlar

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Tecde Mahallesi Kalp Sokağında oturan vatandaşlardan Mahmut Dağdelen, yapılacak olan park alanından dolayı, Kalp ve Hakim Sokağında bulunan evlerin gittiğini belirterek, "10 yıl evvel Karakavak Mahallesine bağlaydık, şuyulandırma oldu, şuyulandırma ile birlikte arsalarımız parça parça oldu. Ondan sonra Tecde Mahallesine bağlandık. Bağlandıktan sonra bir şey yapamadık. 100 metre yerimiz var 5'e bölünmüş. Belki Büyükşehir Belediye Başkanımızın haberi yoktur. Haberi olsa inanın sıkıntımızı çözecektir. Biz Latif Beyle görüştük, inceleyip size bilgi vereceğiz. Şuanda Alt Yapı Daire Başkanımız Mehmet Mert ve ekibi, 'bize kalkın gidin' diyorlar, biz nereye gidelim. Enkaz parası veriyorlar 100 TL. Evlerimizin değeri 100 TL ise biz o parayı da almayalım. Gidelim de nereye gidelim. Sorunlarımız çözülmemiş, sorunlarımız çözülmeden nasıl gidelim. Burada 20 ev var herkes günü birlik çalışıyor. Zor bela geçiniyoruz nasıl çıkıp gidelim. Bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Geçmişten kaynaklanan bir sıkıntı var burada. Bakın yolu karşısındaki daireler 1 trilyona satılıyor. 270 dönüm fuar alanı içerinde kalan evlerimizin yeri 200 metre, yüzde 40'ı kesilmiş, bize kalanını da 10 parçaya ayırmışlar. Benim bir tapum varken 10 tapum oldu. Bölünen her bir yerde 2 katlı ev var. Orda da diyor senin 10 metre yerin var.  Ben iki katlı evimi söküp sana ev mi vereyim. Biz başkanımıza şunu söylemek istiyoruz; biz burada yapılacak alana, hizmetlere, imara karşı değiliz. Belediyeye gidiyoruz kanun böyle diyorlar, kanun dünyada diyor mu ki vatandaşı mağdur edin. Kamulaştırılma yapılmadan nasıl park yapılacak" dedi. 

Ne satabiliyoruz ne de alabiliyoruz 

Vatandaşlardan Erol Yıldırım ise, "10 yıl oldu buraya imar gireli. Benim bir tapum varken, şimdi 8 tapum oldu. Ben o tapuyu ne satabiliyorum ne alabiliyoruz o şekilde bekliyoruz. Şimdide belediye bize çık diyor. Yerimiz yok biz çıkıp da nereye gideceğiz. Ya bize yer versinler ya da gelip bizim evlerin değerini versinler çıkalım buradan. Yoksa kesinlikle buradan çıkmayacağız. Bunu bilsinler. Belediye bize enkaz parası veriyor. Evimizin değerini vermiyor, verse, gider ona göre ev alırız. Burada yaklaşık 20 ev perişan. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ekmeğe muhtaç insanlar var. Nasıl başka yere gitsinler. Çözüm bulsunlar" .  

Mağdur durumdayız

Mahalle sakinlerinde Meryem Duran da, "Bir tapum vardı, şimdi 5 tapum oldu. İki kişiyiz, çalışanımız yok. Mağdur durumdayız.  Şimdi de çıkın diyorlar.  Şimdi çıkak nereye gidek. Dal tutacak yerimiz yok.  Bize toplu yer versinler" şeklinde konuştu. 

Maddi durumumuz yok

250 metre arsasının parçalara ayrılarak, her bir parçasının bir yerde olduğunu belirten engelli vatandaş Murat Kalı da, "Buna dayanaraktan müteahhitlerin hiç biri bizle anlaşmaya gelmiyor. İşine geleni izale şuura veriyor, malımızı elimizden alıyor. Biz burada belediyeden mağduruz, hem de verdikleri yerde müteahhitlerden mağduruz. Hiç kimseyle anlaşamıyoruz.  Ben bedensel engelliyim, babam 80 yaşında burada bir evimiz var. Çıktığımız zaman nereye gideceğiz. Maddi durumumuz yok" açıklamasında bulundu.