Sistemde sıkıntı var

Hastanelerdeki randevu sisteminde yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşların özel hastaneleri tercih ettiğini belirten Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, randevu sisteminin, daha planlı, programlı, düzenli bir şekilde yapılaması gerektiğini söyledi. Bingöl, 'Randevu sistemi düzeltilmediği taktirde, önümüzdeki süreçte, bununla vatandaşların eskiden ödemiş olduğu özel muayene, bıçak paralarının yeniden geleceğini düşünüyoruz' dedi.

Sistemde sıkıntı var

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, hastanelerdeki randevu sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bingöl, devlet ve üniversite hastanelerinde randevularla ilgili yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşlarımız özel hastaneleri tercih ettiğini, bu durumun vatandaşların 20 yıl önce ödemiş olduğu özel muayene, bıçak paralarının yeniden getireceğini savundu.

Hastanelerde fark ücreti alınmamalı

Devlet ve üniversite hastanelerinde randevularla ilgili yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşların özel hastaneleri tercih ettiğini söyleyen Bingöl, "Tercih edilmesinden sonra özel hastanelerde fark ücreti var. Yani ultrason çekiyorsun fark ücreti, tahlil yaptırıyorsun fark ücreti 20 yıl öncesine gidiyor. İktidarın getirmiş olduğu sağlıkla dönüşümle birlikte geçmişteki, bıçak parası tamamen ortadan kaldırıldı. Vatandaşların istediği hastaneleri tercih ettiklerini güzel bir oluşumdu. Yapılan hastane ve yatırımlar beş yıldızlı oteller konforunda olduğunu düşünüyoruz. Son zamanlarda eskideki bıçak parası olan durumun yeniden devreye girdiğini biz şahitlik ediyoruz.  Bu durumun sebebi, randevu sistemi. Vatandaş randevu alamayıp, muayene olamayınca özel hastaneleri tercih ediyor. Burada da fark ücreti adı altında ücret alınıyor. Normal koşullarda, bakanlıkla yapılan sözleşmelerde fark ücretinin alınmaması gerektiğini ama şuanda özel hastanelerde ciddi şekilde fark ücreti alınıyor. Bu durum beş kişilik bir aileye, çok büyük bir maliyeti oluyor.  Eskiden alınan bıçak parasına yeniden dönülmemesi için bunlarla ilgili tedbir alınması gerektiğini düşünüyoruz.  60 yaş üstü vatandaşların, hangi hastaneye giderlerse gitsinler kesinlikle muayene edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Randevu sisteminin, daha planlı, programlı, düzenli bir şekilde yapılaması ve vatandaşların mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.  Randevu sistemi düzeltilmediği taktirde, önümüzdeki süreçte, bununla vatandaşların eskiden ödemiş olduğu özel muayene, bıçak paralarının yeniden geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.