Suçsuz yere infaz edildiler

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde 13 sivil vatandaşın şehit edilmesi ile ilgili yazılı açıklama da bulunan Ortak Değerler Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Polat, çoğunluğunu asker ve polislerin oluşturduğu 13 masum insanın suçsuz yere, kendilerine hiçbir suç isnat edilmeden infaz edildiğini söyledi.

Suçsuz yere infaz edildiler

Ortak Değerler Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Polat, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da 13 Türk vatandaşın şehit edilmesiyle ilgili basın bildirisi yayımladı. Polat, "İnsanlık düşmanı, kana doymayan emperyalistlerin uşağı, hain terör örgütü yine silahlarının namlularını masum insanlarımıza doğrultarak, tertemiz, al kanlarını döktü. Hiçbir kutsalı olmayan, kalleş, terör örgütü 2015’ten beri kaçırarak özgürlüklerine el koyduğu fidanlarımızı, kaçacakları bir yerin kalmadığını anlayınca ve girdikleri çıkmaz yolun sonu görünce bu günlerde kopardı. Kınalı kuzularımızı kara toprağın bağrına düşürdü. Çoğunluğunu asker ve polislerimizin oluşturduğu 13 masum insanımız suçsuz yere, kendilerine hiçbir suç isnat edilmeden infaz edildi. Yüreklerimize ateş düştü. Emperyalistlerin insan öldürmek için özel eğittikleri eli kanlı, insan düşmanı caniler, gözlerini kırpmadan canlarımıza kıydılar. Çünkü onlarda insanlık namına hiçbir özellik kalmamıştır. Onlar tamamen, duygu, düşünce, inanç, vicdan, iz’an, değer ve merhametten koparılmış, ölüm makinesi haline getirilmiş, robotlaştırılmış canilerdir" dedi. 

Hala bunlara sessiz kalanlar var

İnsan öldürmekten başka sermayeleri olmayan bu canavarların, silahtan, öldürmekten ve kaba kuvvetten başka hiçbir şeyden anlamadığına dikkat çeken Polat, "Hayatla ilgili hiçbir düşünceleri, gelecekle ilgili bir idealleri olmadığı ve yaptıklarının hesabını bu dünyada veya ahirette mutlaka vereceklerine dair inançları olmadığı için, kaç insanın hayatını karartırlarsa kendilerini o derecede başarılı saymaktadırlar. Çünkü efendileri onlardan bunu istemektedirler. Efendilerini böyle memnun etmeye çalışıyorlar. Yaptıklarının yanlarına kâr kalacağını zannetmektedirler. Bunlar, bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmekle aynı olduğunu bilmiyorlar. Bunlar her nefsin, yaptıklarının rehinesi olduğunu ve yaptıklarından dolayı birim birim hesaba çekileceğini bilmiyorlar. Suçsuz bir insanı öldürmenin ebedî cehennemlik olmanın sebebi olduğunu bilmiyorlar. Kan, gözyaşı, zulüm, yalan, talan, hıyanet, ihanet ve inkâr üzere sürdürülen yolun, çıkmaz sokak olduğunu bilmiyorlar. Diğer taraftan hâlâ bunlara sessiz kalan, yaptıklarını normal görmeye ve göstermeye çalışanlar var" diye konuştu. 

İnsanlık düşmanlarını kınıyor, lanetliyoruz

Polat son olarak şu ifadelere yer verdi; "Bizler Ortak Değerler Platformu olarak hiçbir suçları olmadığı halde hayatlarına kıyılan ciğerparelerimiz için Allah’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyoruz. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Rabbimiz, ailelerine, eş, çocuk, ana-baba, bacı kardeş tüm akraba ve dostlarına, hepimize bilcümle sabır, sebat ve metanet nasip eylesin. Rabbimiz Tevbe Suresinde, “Allah kesinlikle Müminlerden canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır.” dedikten sonra ayetin sonunda “yaptığınız bu alış-verişten dolayı sevinin” buyuruyor. Rabbimiz, bu kardeşlerimizi ve bugüne kadar bu şekilde, teröristlerle mücadele ederken hayatlarını kaybeden tüm kardeşlerimizi, bu alış-verişi yapan ve cennete girmeye hak kazanan kullarından eylesin. Dünyanın dört bir tarafında küfre, şirke, zulme ve zorbalığa karşı mücadele verirken cephelerde, hapishanelerde, esir kamplarında hayatlarını kaybeden tüm kardeşlerimize rahmet ve mağfiret eylesin. Bir an önce bu zulüm ve sıkıntılardan kurtuluş nasip eylesin. Hak taraftarlarının ve askerlerinin ayaklarını sabit eylesin. Sabır ve zafer nasip eylesin.  Şu Mübarek mevsimde gönüllerimize ve ocaklarımıza ateş düşüren, eli kanlı terör örgütünü, tüm destekçilerini, içerideki ve dışarıdaki işbirlikçilerini ve tüm emperyalistleri kahr-u perişan etsin. Bu vesileyle insanlık düşmanlarını kınıyor, lanetliyor ve girdikleri bu çıkmaz sokaktan bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz."