Suç duyurusunda bulunduk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şeker Fabrikalarının satışına büyük tepki gösterdiğini anımsatarak, 'Şeker fabrikalarını satan Özelleştirme İdaresi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu söylemek istiyoruz' dedi.

Suç duyurusunda bulunduk

Milletvekili Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve Parti yönetimi ile birlikte basın açıklaması yaparak CHP gündemini değerlendirdi. Şeker fabrikasının özelleştirme konusunu gündemine alan Ağbaba, fabrikanın hükümet yandaşlarına peşkeş çekileceğini ileri sürdü. Ağbaba “Bende Cumhurbaşkanına saygı duymuyorum” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Gezi olaylarını da gündemine alan Ağbaba, “Gezi şanlı bir direniştir. Gezide kimsenin burnu bile kanamamıştır” dedi.

MECLİSİ BİZ ÇALIŞTIRDIK

Ağbaba, “Şeker Fabrikaları konusunda ciddi yolsuzlukla, büyük bir olayla karşı karşıyayız. Büyük bir yolsuzluk var. Özelleştirme İdaresi, Hükümet büyük bir yolsuzluk ve yanlışlık yapmıştır. Bunu da toplumun dikkatine sunmak istiyorum. Şeker fabrikalarını satan Özelleştirme İdaresi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu söylemek istiyoruz. Geçtiğimiz hafta mecliste bütçe görüşmeleri yapıldı. Değeri kaybolan mecliste Cumhuriyet Halk Partisi Meclisi çalıştırmaya gayret etti. Bu gerginliğin sebebi de Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bana niye saygı duymuyorsunuz diyor buradan söylüyorum ben de AKP Genel Başkanına Cumhurbaşkanına saygı duymadığını söylemek istiyorum” dedi.

BATTALGAZİ HASTANESİ İHALESİ YAPILACAK

Ağbaba, “Türkiye’nin gerçekleri duymaya ihtiyacı var siyasetçiler susturulmaya çalışılıyor. Demokrasi demokrasi diyorlar ya özgürlük diyorlar ya kimsenin konuşamadığı bir toplumla karşı karşıyayız. Tam bir faşizm yaşıyoruz. Aslında karşılaştırıldığı zaman Hitler döneminden farklı olmayan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin ortak simgelerinden sanatçılar hedefe konularak Türkiye susturulmaya çalışılıyor tam bir İstibdat rejimine doğru sürükleniyoruz. Düşünün FOX TV kapanabiliyor yapmış olduğu küçük bir yorumdan dolayı. Buradan söylüyoruz bunu diktatörler yapmaz, Halk TV kapatılıyor bunu diktatörler yapmaz. Türkiye'nin bunlar karşısında bir daha ayağa kalkması lazım. Bir taraftan da ekonomi oldukça kötüye gidiyor, geçtiğimiz haftalarda asgari ücret açıklandı 2020 TL asgari ücret oldu şunu övünerek söylemek isteriz ki asgari ücretin 2020 TL olmasının sebebi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Battalgazi hastanemizin ihalesi yapılacak diyorlar, kaç kez yapıldı kaç kez iptal edildi biz bilmiyoruz, ayıptır bu. Yine 25 Ocak'ta tekrar ihaleye çıkarılacak deniliyor 300 yataklı devlet hastanesi çok büyük bir müjde veriyorlar iki hastane kapattılar bire düşürdüler bunu da çok büyük bir yatırım yapıyorlarmış gibi Malatya’ya söylüyorlar” diye konuştu.