Sorumlusu kim olacak

Battalgazi ilçesi Halfettin Mahallesi İyiliksever Sokak'taki esnaflar, Melekbaba minibüs hattındaki araçların sağ taraftan gittiğini ama durağın sol tarafta durduğunu, insan hayatını hiçe sayan bu duruma Büyükşehir Belediyesi'nin sessiz kaldığını dile getirerek, 'Belediye görevlileri araçlar kaldırıma çıksın diye dubaları kaldırdı. Araç bindirme, indirme yolun ortasında yapılıyor. İndirme ve bindirme sırasında herhangi bir kaza olursa sorumlusu kim olacak' diye konuştular.

Sorumlusu kim olacak

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Halfettin Mahallesi İyiliksever Sokak'ta duran Melekbaba hattında çalışan minibüslerin, işyerlerin önündeki kaldırıma yaya yollarına park ederek işgal etmelerine Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'nın sessiz kaldığını öne sürüldü. 

Belediye, araçlar kaldırıma çıksın diye dubaları kaldırdı

Bu duruma tepki gösteren İyiliksever Sokak'taki esnaf, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'nın insan hayatını hiçe saydığını belirterek, "Ulaştırma Daire Başkanlığı Melekbaba minibüs durağı ile ilgili ters yönde minibüslerin durmasına nasıl müsaade ediyor. Araçlar sağ taraftan giderken, durak sol tarafta durmaya devam ediyor. Araçlar yoldan araç geçsin diye kaldırıma çıkmak zorunda kalıyor. Burada dubalar vardı. Belediye görevlileri araçlar kaldırıma çıksın diye dubaları kaldırdı.  Araç bindirme, indirme yolun ortasında yapılıyor.  İndirme ve bindirme sırasında herhangi bir kaza olursa sorumlusu kim olacak. Bu vebali kim üstlenecek. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Belediye, zabıta, trafik ekipleri kaldırıma çıkan araçlara ceza yazarken minibüslerin kaldırıma çıkmasına nasıl müsaade ediliyor.  Esnaf araçların egzoz dumanından dolayı kapılarını açamıyor. Pandemiden dolayı iş yerlerini havalandırmak isteyen esnaf, iş yerini havalandıramıyor. Bu duruma nasıl göz yumuyorlar anlamış değiliz.  Yetkililerin acilen bir çare bulmasını talep ediyoruz" açıklamasında bulundular.