Haksızlıklar giderilsin

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, dün Resmi Gazetede yayınlanan kamu kurum ve kuruluşlarında, esnek çalışmanın mağduriyetini sağlık çalışanlarının yaşadığını söyledi. Bingöl, 'Yapılan adaletsizliklerden dolayı yeniden bir düzenleme ile sağlık çalışanının memnuniyetsizliği giderilmelidir. Lütuf değil yapılan haksızlıkların giderilmesini istiyoruz' dedi.

Haksızlıklar giderilsin

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, 14 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2021/8 nolu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu kurum ve kuruluşlarına getirilen esnek çalışma ve sağlık çalışanlarının sorumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bingöl, kamu kurum ve kuruluşlarında, esnek çalışmanın mağduriyetini sağlık çalışanlarının yaşadığını belirterek, "160 yaş üstü çalışanlar, kronik hastalığı olanlar idari izinli, 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanlar çocuklarını kucaklarına alıp bakımını gerçekleştirirken, sağlık çalışanı, çocuklarından ve sevdiklerinden uzak, fedakârca çalışıyor. Sağlık Çalışanı; Nüfuzlu kişilere ayrıcalık yapmayıp, hastasının hakkını aradığında mağdur olan, Ücrette adaletsizliğin mağduru olan,  Kısıtlamada hem 7/24 çalışır, hem de herkes gibi sokak kısıtlamasına tabii, Başkaları 6 saat çalışır, sağlık çalışanı 8 saat çalışır. Kısa çalışmada herkes tam ücret alır, Bölüşüme gelince yine Sağlık çalışanı mağdur" diye konuştu.

Adaletsiz döner sermaye

Adaletsiz döner sermaye yönetmeliğini değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Bingöl, "Dilimizde tüy bitti. Adaletsiz döner sermaye yönetmeliğini değiştirin diye, Bakan da ifade etti adaletsiz olduğunu, halen somut bir sonuç yok. Sağlık çalışanı aşılanmış olsa bile tekrar hasta olmayacağının garantisi yok, sürekli virüse maruz kalıyor. Aşılama önceliği verilen yaş gruplarının eşleri de aşılanırken, sağlık çalışanının eşine aşı önceliği verilmiyor. 3600 ek gösterge ucu gösterildi hala oyalanıyor. Diğer kurumlara göre iş yükü 5 kat arttı, bu kadar iş yükü artmasına rağmen ücreti geriye doğru gidiyor. Yapılan bu adaletsizliklerden dolayı yeniden bir düzenleme ile sağlık çalışanının memnuniyetsizliği giderilmelidir. Lütuf değil yapılan haksızlıkların giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.