Şoför esnafı destek bekliyor

Malatya'da toplu taşıma hizmet sunan esnaf, özellikle son bir yılda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara tepkili. Art arda gelen zamlar ile birlikte kontak kapatma noktasına geldiklerini belirten esnaf, artan maliyetler nedeniyle zarar ettiklerini, esnafa yönelik desteklerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirttiler.

Şoför esnafı destek bekliyor

Özel Halk Otobüsleri işletmecileri yoğun maliyetler karşısında ekonomik anlamda geçinemez duruma geldiler. Malatya Beydağı Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Ali Acun, akaryakıtlara gelen son zamlardan sonra şoför esnafının zarar ettiğini belirterek, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden destek istedi. 

Kontak kapatma noktasındayız

Acun,  5 yıl önce Büyükşehir Belediyesi ile yapılan sözleşmeye değinerek, "Biz bu sözleşmeyi yaparken Malatya Büyükşehir Belediyesi bizimdir diye hiçbirimiz sözleşmeyi okumadan imzaladık. İmza attığımız günden bu yana 5 senedir sürekli zararla çalışıyoruz. En sonunda kontak kapatma noktasına geldik. Belediyemizden acil bize destek vermesini bekliyoruz. Yoksa arabalarımız icradan bağlanmaya başlandı. Kalanlarda yarın öbür gün icradan bağlanacak. Başkanımızdan bu işe el atmasını istiyoruz" diye konuştu.