Siyasi anlayış değişmeli

Malatya Demokratik Dönüşüm Platformu ve İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü iş birliğince, 'İstanbul Seçimleri ve Yeni Siyaset' adlı panel düzenlendi. Panelde konuşan Gazeteci Yazar Levent Gültekin, Türkiye'nin yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Siyasi anlayış değişmeli

Kentteki bir otelde düzenlenen panele, Gazeteci Yazar Levent Gültekin, 24. Dönem CHP milletvekili Binnaz Toprak, Gazeteci Şirin Payzın, İSTANPOL Genel Direktörü Seren Selvin Korkmaz ve çok sayıda dinleyici katıldı. 
Toplumu bir bütün olarak görmeliyiz
Panelde konuşan Gazeteci Yazar Levent Gültiken, Türkiye’nin bulunduğu durumdan çıkışının siyasilerle olmayacağını düşündüğünü belirterek, “Toplumsal değişime ihtiyaç var bunun için buradayım. Türkiye toplum olarak, artık kendini kandırmaktan vazgeçmelidir. Ne demektir toplumsal dönüşüm sizin kendi dönüşümümüzden bahsediyorum. İktidar kavgasından vazgeçmekten bahsediyorum. Türkiye’yi bir bütün olarak görme alışkanlığını kazanmaktan bahsediyorum. Toplumu bir bütün olarak görme alışkanlığını edinmezsek, Türkiye’de hiçbir şeyin değişmeyeceğini kabul etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Her şey biz bütün olduğumuzda güzel olacak

Türkiye’de kırk yıldır siyasette değişmeyen şeylerin olduğuna dikkat çeken Gültekin, “Hayran olduğumuz insanları başa getiriyoruz sonuç yine değişmiyor. Niye? Sormayacak mıyız bu soruyu kendimize nerden kaynaklanıyor? Siyasetçiler değişiyor ama biz toplum olarak aynıyız. Yoksulluk, işsizlik, aynı, sosyal adalet rezalet, yargı bağımsızlığı yok, eğitim sistemi bir türlü düzeltilemiyor. Şimdi kendimizi kandırarak her şey çok güzel olacak sloganıyla kendimize hayal ediyoruz. Nasıl olacak güzel İstanbul Belediyesini alarak mı? İstanbul Belediyesini alıp, AK Partilileri yendiğimiz zaman mı Türkiye güzel olacak böyle mi düşünüyoruz. Bir ülke düşünün ki ülke ekonomisi batmış her üç gençten biri işsiz eğitim çökmüş hala iktidarın oyları % 45’lerde bu soruyu kendimize sormuyorsak nasıl olabilir. Nasıl olabilir ki bu kadar felakete sürüklendiğimiz bir ülkede bence beka sorunu var. İktidar doğru söylüyor Türkiye beka sorunuyla karşı karşıya bu yalan değil bu iktidarın, yönetim anlayışının yarattığı, özgürlükçü laikliğin devre dışı bırakıldığı bir beka sorunudur. Demokrasinin askıya alınmasının, eşitliğin bütünüyle devre dışı bırakılmasının, hukukun yok edilmesinin, bizden olanın kaydırılmasının, beyin göçünün yarattığı beka sorunudur. Her şey ne zaman güzel olacak biliyor musunuz? Biz bütün olduğumuzda” dedi.

Toplumu bütün görecek siyaset anlayışı gerekiyor

Gültekin, İstanbul seçimlerinin iptal olması ile birlikte insanların tek adam rejimini gördüğünü kaydederek, “Tek adam rejiminde işlerin nasıl yürüdüğünü insanlar görür. İstanbul seçimlerinin yarattığı olumlu hava belediye başkanlığını kazanmaktan daha faydalıdır. Türkiye’deki bütün siyasetçiler bize şu cümleyi kullanıyorlar adını koymadan Türkiye çöplük, bu çöplüğün başında ben olayım. Bize hayır burasını çöplük olmasını gerektiğini gösteren bir siyaset anlayışı gerekiyor. Bize hep beraber gel şurayı düzeltelim, diyecek bir siyaset anlayışı gerekiyor. Bize Türkiye’yi bütün görecek baktığında, Kürt, alevi, dindar, ateist görmeyecek, insan görecek siyaset anlayışı gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var

Yıllardır Türkiye’de gerçekleştirilen siyaset kabının bozuk olduğunu vurgulayan Gültekin, “Bu kabın içerisine kim girerse girsin bozulmak zorunda. Tek adam rejimleri, tek adamlarla çözülmez. Bizim toplumsal bir bütünlüğe, aktöre, yeni siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Yeni siyaset, inancın, mezhebin, sembollerin siyasette geçerli akçe olmadığı demektir. Dürüst insan mısın, iyi bir siyasetçi misin, ülkeye iyi eğitim getirecek misin, bize nasıl bir sistem kuracaksın siyaset budur artık. Siyaset Alevilik, dindarlık taslamak değildir. Bir gün cem evinde, bir gün camide, ertesi gün anıtkabirde olmak değil, yeni siyaset toplumun bütününe ve tamamının değerlerine sahip çıkmaktır ama saygı duymakla o değerleri istismar etmek arasında çok ince bir çizgi var eğer o çizgiyi ayırmazsak 20 yıl önceye döneriz” açıklamasında bulundu.