Siyaset Akademisi başlıyor

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin 19'uncu dönem çalışmaları başladı. AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Siyaset Akademisi'nin 19'uncu dönem çalışmaları başladığını belirterek, bu yılın temasının, 'Siyaset Akademide başlar' olduğunu söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Siyaset Akademisi başlıyor

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca,Siyaset Akademisinin çalışmalarına ilişkin parti binasında açıklamalarda bulundu. Koca, 19’uncu faaliyet döneminin 38 ilde yapılacağını kaydederek, başvuruların 13-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirtti.

38 ilde düzenlenmesi planlanıyor

Koca, Siyaset Akademisi ile bilgiler paylaşarak, “Adalet ve Kalkınma Partisi AR-GE Başkanlığı tarafından 2008 yılının başından itibaren düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi, 19’uncu faaliyet dönemine başlayacak. AK Parti Genel Merkezi’nde, başta büyükşehirler olmak üzere toplamda 38 ilde düzenlenmesi planlanan eğitimler için, bu illerden yetkililerin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, eğitimlerin düzenleneceği şehirlerden Ana kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları AR-GE Başkanları ile Siyaset Akademisi Koordinatörü olmak üzere 4’er kişi katıldı. Toplantıda katılımcılara, Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından hazırlanan bir sunum yapıldı.Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Bir Marka Haline gelmiş Ak Parti siyaset akademisi, geleceğin siyasetçilerinin, partimizin mensuplarının iyi bir birikim elde edeceği önemli bir eğitim programıdır. Ak parti teşkilatlarımızdan, Üniversite gençliğinden ve daha önce Siyaset Akademisi’ne katılmış birçok hemşerimizden, bizler içinde müstesna bir yere sahip olan ‘’Siyaset Akademisi ‘’ programının yeniden düzenlenmesi için birçok kez talep almıştık ve bu talepleri sık sık partimizin ilgili birimlerine iletmiş sözlü olaraktan parti içi toplantılarımızda dile getirmiştik fakat genel seçimler ve akabinde, kısa bir süre sonra gerçekleşen yerel seçimler buna olanak sağlamamıştı" dedi.

Eğitim 8 hafta sürecek

Akademi programında birçok konunun yer aldığına vurgu yapan Koca,"Başarılı bir şekilde iki büyük seçim geçiren partimiz aynı heyecan ve tempo ile şimdi de parti içi hizmetlerine, teşkilat çalışmalarına yoğunlaşmış ve bu güzel eğitim programının başlatılması için hazırlıklarını tamamlamış durumda. Bu dönem 19’uncusunu düzenleyeceğimiz Siyaset Akademisi eğitimleri‘’Siyaset akademide başlar ‘’ teması ile tanıtıma girdi. Başta Büyükşehirlerimiz olmak üzere Türkiye’nin 38 ilinde aynı tarihlerde başlayacak olan Siyaset akademisi eğitim programı 13-27 Ocak tarihleri arasında başvuruya açılacak, iki hafta sürecek olan başvuru takviminin ardından Şubat ayının ilk haftası gibi derslere başlanılacak. Dış Politika-Yerli ve Milli Ekonomi Politikaları-İslamafobi-Anayasa Hukuku- İrfan Dersi-Sosyal Medya, Dijital Dünya -Medya Okuryazarlığı-Tecrübe Paylaşımı gibi önemli başlıkların yer alacağı dersler 8 hafta sürecek olup; 8 haftalık bir eğitim sürecinin sonunda, katılımcılar AK Parti Siyaset Akademisi sınavına girecekler ve sınavlar sonucunda dereceye girecek olanlar belgelerini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacaklardır" diye konuştu.

Fahri hemşeriliğin titizlikle verilmesi gerektiği kanaatindeyim 

Büyükşehir Belediyesi Ethem Sancak'a bir fahri hemşerilik beratı verdi, ardından AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci bir açıklama yaptı. Malatyalılık verilirken dikkat edilmesi gerekiyor diye bir cümle kullandı. Siz il başkanı olarak bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Ayrıca Ethem Sancak'ın fahri hemşeriliğini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna cevap veren Koca, “Öncelikle soruda bir tezatlık varmış gibi algılanıyor. Bir tezat söz konusu değil, vurgulanmak istenen, fahri hemşerilik beratı verilirken dikkat edilmesi gerektiği. Dikkat edilerek, bu tercihlerde bulunulması. Sayın bakanımızın belirtmek istediği husus  o. Ethem Sancak gibi Türkiye'nin ekonomisine, sanayisine ciddi katkılar vermiş.  Önümüzdeki dönemde Malatya'ya yapılacak yatırımlar konusunda, ciddi gayret ve destekleri olduğunu bildiğimiz ve inandığımız fahri hemşerimizin, bir beratla tasnif edilmesi bence yerinde bir karar. Sayın bakanımızın dikkat çektiği hususları bende ifade etmek isterim; Fahri hemşerilik beratı sembolikte olsa, sonuçta Malatyalıların tamamını ilgilendiren bir husus olduğu için, Malatya'ya, Malatyalılara maddi manevi katkısı olabilecek insanlara titizlikle verilmesi gerektiği kanaatindeyim" şeklinde konuştu. 

İlçe kongreleri 29 Şubat'ta başlıyor

Kongre süreci ile ilgili konuşan Koca, “Kongre sürecimiz Ekim ayı itibariyle başladı. Delege seçimlerinde oy kullanacak üyelerimizin tespiti, nihayetinde o üyelerimizin katılımıyla delege seçimlerimiz gerçekleştirildi. Biz Büyükşehirler olarak beldelerimiz olmadığı için belde kongreleri gerçekleştirmeyeceğiz, direkt ilçe kongreleriyle kongre sürecine devam edeceğiz. Ama beldeleri olan illerimiz, belde kongrelerini gerçekleştirdiler. Bizler de nasip olursa 29 Şubat tarihi itibariyle Yazıhan ilçemizde ilk kongremizi gerçekleştirerek, ilçe kongreleri sürecimizi başlatmış olacağız. Kongre süreci bu dönem geniş bir zaman dilimine yayıldı. Şubat sonu temmuz sonu arasında ilçe kongrelerimizi gerçekleştirebileceğiz. Bu konuda istişarelerimizi yaparak ilçelerimizle ilişkin bir kongre takvimi belirledik. Ama bu takvim henüz kesinleşmiş değil. Genel Merkezimiz bunu onayladığında bu takvim çerçevesinde kongrelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi. 

Hangi görev verilirse biz o görevi yapmaya hazırız

Koca, İl kongresinin, Genel Merkezin belirleyeceği takvim çerçevesinde gerçekleşeceğini ifade ederek, “Tabi ki illerinde görüşleri alınarak bir takvim belirlenecek.  O takvimde ağustos sonu-kasım sonu olacak. Yani Malatya il kongresi ağustos sonun dan itibaren kasım sonuna kadar herhangi bir tarihte gerçekleşebilir. Şu anda İl Başkanlığına aday olmam, aday olmam gibi bir şey söz konusu değil. Sizler de biliyorsunuz ki, biz daha önce İl Başkanlığı da yaptık, nasip oldu bir dönem milletvekilliği de yaptık. Klasik bir ifadeyle bize hangi görev verilirse biz o görevi partimizin çatısı altında, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde o görevi yapmaya her zaman hazır olduk. Bizim için görevin unvanı, adı, etiketi hiç önemli değil. Biz kuruluşunda İl Yönetim Üyesi olarak yer aldığımız bu partide, İl Teşkilatı anlamında yapabileceğimiz görevlerin tamamını yaptık. Nasip oldu tekrar İl Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Şu anda görevimizin başındayız. Genel Başkanımız, Genel Merkezimiz nasıl uygun görürlerse biz o şekilde hareket edeceğiz. ‘Görev adamıyız’ derken,  ‘bize verilen her görevi yaparız’ derken, bizim gönlümüzde bir aslan yatıyor değil, bunu ifade etmeye çalıştım. Biz aslanları zamanın da yatırdık, sonra da azat ettik. Bundan sonra da hangi görev olursa olsun, partimizin çatısı altında yapmaya hazırız. Bizim görev anlamında gönlümüzde yatan bir şey yok" yorumunda bulundu.