'Sicil affı son 5 yılı kapsamalı'

Malatya Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, takibe düşen esnaf için sicil affı talep ederek, 'Sicil affı konusu torba yasada. Bugün yarın inşallah çıkacak. Temennimiz en az geriye doğru 5 yılı kapsaması. Deprem oldu arkasından pandemi geldi. Bu en az 5 yıl geriyi kapsamalı ki, burada aş, iş devam etsin' dedi.

'Sicil affı son 5 yılı kapsamalı'

Malatya Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, esnaf için sicil affı ile ilgili yaptığı açıklamada, sicil affı torba yasada olduğunu, en kısa zamanda çıkacağını ümit ettiklerini vurgulayarak, "Sicil affı konusu torba yasada, genel merkezle görüştüm. Bugün yarın inşallah çıkacak. İnşallah dediğimiz gibi olur ama şimdi açıklamayalım. Temennimiz en az geriye doğru 5 yılı kapsaması. Milletvekillerimiz ile de konuyu konuştuk. Deprem oldu arkasından pandemi geldi. Bu en az 5 yıl geriyi kapsamalı ki, burada aş, iş devam etsin. Bizler, takibe düşen arkadaşlarımızın da kredi kullanmasını isteriz. İnşallah hükümetimizin bu sorunları çözeceğine inanıyorum" diye konuştu. 

Kapanınca ödemek zorundasın

Hazine destekli verilen kredilerin iş yerini kapatınca ödenmesi gerektiğine işaret eden Evren, "Takibe düşen oldu, olmadığı değil. Adamın işyeri kapalı, ticareti gelişmemiş. Geçen bir arkadaşımla konuştum. İşyerlerini kapatmışlar, tabi pandemiden dolayı kapatmışlar. Bunlara bir çağrı yaptık geldiler istersen yeniden işini devam ettir, istersen bu parayı derhal yatır. Yatırmadığın takdirde yüzde 19 hazine destekli olduğu için iş yerini kapatmışsan krediyi getirip yatıracaksın. Zaten krediyi kullanırken de biz bunları kendilerine anlatıyoruz. İş yerini bırakır bırakmaz bu parayı devlet senden tahsil eder. Bize mesaj geldi ve biz mesajı ilettik. Bunu da açıklamakta yarar vardı" şeklinde konuştu.