'Çaya-fındığa var kayısıya yok'

DEVA Partisi Malatya İl Ekonomi İşleri ve Sektörel Gelişmeler Başkanı Mehmet Emin Paşahan, diğer illerde çay ve fındık için verilen desteklerin Malatya çiftçisine don ve kuraklıktan etkilenen kayısı için verilmediğini belirterek, 'Malatya milletvekilleri, Belediye Başkanları Tarım ve hayvancılığın bu kadar yoğun olduğu şehrimize katma değerli tarım ürünleri oluşturacaklarına, inşaat rantına mesai harcamaktadırlar' dedi.

'Çaya-fındığa var kayısıya yok'

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın, 'DEVA iktidarının ilk 90 ve 360 günlük programı' kapsamında 56 maddelik Tarım Eylem Planı’nı açıkladı. DEVA Partisi Malatya İl Ekonomi İşleri ve Sektörel Gelişmeler Başkanı Mehmet Emin Paşahan, Tarım Eylem Planın Malatya üzerindeki etkilerini açıkladı. Paşahan, tarım ve hayvancılık alanında hazırlanan bu eylem planının Malatya için hayati önem taşıdığı söyledi. Paşahan, diğer illerde çay ve fındık için verilen desteklerin Malatya çiftçisine don ve kuraklıktan etkilenen kayısı için verilmediğini savundu. 

Mesai inşaat rantına harcanıyor

Tarım ve Hayvancılık alanında hazırlanan bu eylem planının Malatya için hayati önem taşıdığına dikkat çeken, Paşahan, "Malatya'nın ekonomisi, tarıma, tarımsal sanayiye ve hayvancılığa dayalı bir ekonomidir. Mevcut nüfusun %70’i tarım, hayvancılık, balıkçılık, ormancılık ve avcılıkla uğraşır. Sığırcılık, koyunculuk ve tavukçuluk önde gelen hayvancılık faaliyetlerdir. Sahip olduğu geniş meralarla ve uygun iklimiyle hayvancılık konusunda yatırım için ideal bir yerdir. Özellikle kayısı, buğday, şekerpancarı, arpa, nohut, mercimek, mısır ve çavdar Malatya'da yetiştirilen en önemli tarım ürünleridir. Hayvancılıkta ise Malatya ili özellikle sığır, koyun ve keçi varlığı, hayvansal üretim özellikleri ve istihdama sağladığı katkı bakımından hayvancılıkta pozitif özellikler taşımaktadır. Başka illerde Çay ve Fındık için verilen destekler Malatya çiftçisine don ve kuraklıktan etkilenen kayısı için verilmemektedir. Malatya milletvekilleri, Belediye Başkanları Tarım ve hayvancılığın bu kadar yoğun olduğu şehrimize katma değerli tarım ürünleri oluşturacaklarına, inşaat rantına mesai harcamaktadırlar. Deva Partisi iktidarında ekonomik olarak güçlü ve söz sahibi bir Malatya’da yaşıyor olacaksınız" diye konuştu.