'Sesimizi duyan yok'

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki hurdacılar sorunu mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Son bir haftada 5 yangın çıktığını ileri süren Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır, 'Ülkemiz yanıyor, bizim de içimiz yanıyor ama Hoca Ahmet Yesevi her gün yanıyor. Fakat sesimizi ne duyan ne de bizi gören var. Belediyemiz var, ilgilenmiş gibi gözüküyor, ama yaptırım gücü yok' dedi

'Sesimizi duyan yok'

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, mahallesinde bulunan hurdacıların kaldırılmasıyla ilgili olarak gazetemize konuştu. Hurdacıların bir önce kaldırılmasını talep eden Ünalır, son bir haftada 5 yangın çıktığını, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini, belediyenin ilgilenmiş gibi görünüp, ancak duyarsız kaldığını söyledi.

Belediyenin yaptırım gücü yok

Ünalır, defalarca Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nin yoğun bakımda olduğunu anlattıklarını vurgulayarak, "Ülkemiz yanıyor bizim de içimiz yanıyor ama Hoca Ahmet Yesevi her gün yanıyor. Fakat sesimizi ne duyan ne de bizi gören var. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kulakları var duymuyorlar, gözleri var sanki kör olmuşlar. Yetkililerle oturduğumuzda yaptırım gücü olan bir belediye yok karşımızda.  Belediyemiz var, ilgilenmiş gibi gözüküyor, ama yaptırım gücü yok. Geçen hafta hurdacılarla bir araya geldik. MASKİ'nin karşısında 61 dönüm alan verildi. Şimdi sen yaptırım gücünü zorlayacaksın, orayı yapıp güzelleştireceksin ki esnafa cazip gelsin gitsin. Belediyenin sunmuş olduğu teklifi ne yazık ki bunlar geri tepiyor. Anlaşma modundayız şuanda. Ama kimse oraya duvar örelim, yapalım diyen yok. Şuanda mahalleye, hurdacıların çevresine bin tane yeni blok yapıldı. Sadece TOKİ kentsel dönüşümden 386 tane ev daire yaptı. Şimdi yazık, Malatya'da çevreyolunun altındaki en büyük mahalleyiz" diye konuştu.  

Ne kadar hizmet o kadar oy 

Yeşiltepeye belediyelerin duyarsız kalmasının bir anlamı olmadığını ifade eden Ünalır, "Belediyenin yaptırım gücü yani zorla da olsa götürebilir, vatandaşı huzursuz etmeye hakkı yok. 40 esnaf 4 bin vatandaşı rahatsız ediyor. Vatandaş camını açamıyor, dumanda, zehirlenecek.  İşler açısı haldeyiz,  Sayın Ahmet Çakır döneminde bize söz verildi. Kısacası belediye bizimle oynuyor. Oynadığı gibi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde bütün araziler boş, gelişmekte olan bir mahalle yeni adliye sarayı buraya yapılacak böyle olduğu zaman mahalle nasıl gelişecek? Müteahhitler buradaki birçok projeyi iptal etti. Burası ticari alan, bir yandan beton santralleri, MESTON'un yeri, karo fabrikaları sadece hurdacılar değil yani. Yerleşim yeri ele alınmış bir an önce belediye başkanı sorunları halletmesi lazım. Yoksa kendileri bilir. Seçimde belli olacak. Ne kadar hizmet o kadar oy"  ifadesini kullandı.