Sel DSİ'nin aklını başına getirdi

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Derme ve Çerkezyazı Sulamaları Ana İsale Kanalında incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Sel DSİ'nin aklını başına getirdi

Malatya’da 23 Temmuz günü Gündüzbey’de bulunan Çat Barajı’ndan gelen  ve Keklicek HES’i de besleyen su kanalı patlaması nedeniyle bölgede sel baskını yaşınmış ve sel baskını Malatya içme suyunu karşılayan Kaptaj Tesislerine de zarar vermiş ve ana vanalar kapatılmıştı. Malatya’nın 600 bin nüfusun suyunu karşılayan içme suyu kaynağı olası bir felaketi atlatmıştı.  Sel; HES’in kapanan ızgaralarının kanalda suyun şişmesine ve zaten bakımsız olan kanal duvarlarını yıkılması sonucu oluşmuştu. 

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın inceleme ziyaretine ilişkin paylaşılan bilgi de sele sebebiyet verdiği ileri sürülen Keklicek HES’ın ızgaraları ile ilgili konunun da gündeme geldiği ve  “suyun kanal içerisinde şişmesine sebebiyet veren kanal sonunda yapılan Keklicek HES Izgara yapısının kaldırılması” kararının verildiği kaydedildi.  

“HES’ın ızgara yapısı kaldırılacak” 

DSİ’nin sosyal medya hesabından verilen bilgi şu şekilde; “DSİ 9. Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ömür Karaağaç, DSİ Bölge Müdürlüğü Heyeti, 92. Şube Müdürlüğü Heyeti, Keklicek HES Yetkilileri ve Sulama Birliği Başkanı ile birlikte Derme Ve Çerkezyazı Sulamaları Ana İsale Kanalı, Keklicek HES, MASKİ Kaptajı ve Kozluk Köyünde incelemelerde bulundu. Yıkılan kanal anolarına ait imalatlarının ivedilikle tamamlanması, derz dolgularının yapılması ve suyun kanal içerisinde şişmesine sebebiyet veren kanal sonunda yapılan Keklicek HES Izgara yapısının kaldırılması, bu süre zarfında tahliye kanalından dere yatağına kontrollü su verilmek suretiyle sulama suyu ihtiyacının aksatılmadan karşılanması için gerekli imalatların yapılması kararlaştırılarak çalışmalara hemen başlandı.” 

“Sorumluluklarınızı aksatmayın ve görevinizi yapın” toplantısı  

DSİ 9 Bölge Müdürlüğünün sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı ikinci paylaşım da ise, DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın DSİ Malatya 92. Şube Müdürlüğünde teknik ve istişare toplantısı yaptığı belirtildi. DSİ Malatya 92. Şube Müdürlüğünde yapılan toplantıya ilişkin açıklama ise şu şekilde, “DSİ 9. Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar, Derme Ve Çerkezyazı Sulamaları Ana İsale Kanalı, Keklicek HES, MASKİ Kaptajı ve Kozluk Köyünde incelemelerde bulunduktan sonra, 92. Şube Müdürlüğümüz sorumluluk alanında yer alan işletmedeki baraj, gölet, sulama, taşkın koruma, içmesuyu ve HES tesislerinin muayeneleri, koruyucu tedbirleri, takibi, birlik başkanları ile koordinasyon, inşa halindeki tesislerin denetimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, işlerin aksatılmadan işe ait sözleşme, iş programı, projeler doğrultusunda fen ve sanat kaidelerine göre yapımlarının gerçekleştirilmesi, malzeme ocakları, etüt, ÇED, kamulaştırma, personel vb. konularda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili yaptığı değerlendirme ve verdiği talimatların akabinde, talep ve düşüncelerini aldıktan sonra çalışmalarında başarılar diledi.” Haber-Foto: Burhan Karaduman