Sefer sayıları arttırılsın

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da toplu taşıma sisteminde çalışan özel ve kamu araçlarının sefer sayıları azaltılmıştı. Ülke genelinde normalleşme sürecinin başlamasıyla vatandaşlar, sefer sayılarının pandemi öncesi saatlere geri dönmesini istiyorlar.

Sefer sayıları arttırılsın

İçişleri Bakanlığı, toplu taşıma ve şehirlerarası yolcu taşımacılığındaki kapasitenin yarısı kadar yolcu taşıma sınırlamasını kaldırmıştı.  Ancak Malatya’da araç ve sefer sayılarında artış olmadığı iddia eden vatandaşlar,  ulaşımda sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek,  Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden sefer sayılarının arttırılmasını talep ettiler. 

Normal gün ve saatlerine dönülsün

Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar,  Türkiye’de hayatın normale döndüğü anımsatılarak, "Normalleşme sürecinin anlamaya çalışıyoruz. Fakat toplu taşıma araçlarında bir normalleşme göremedik. Ulaşımda sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle sabah ve akşam mesai saatlerinde işe gidiş ve işten dönüş sorun oluyor. Şu anda birçok hatta otobüsler saatte bir sefer yapıyor bu da vatandaşın işe geç kalmasına veya otobüs uzun süre beklemesi neden oluyor. Neredeyse 1 saat beklediğimiz zamanlar oluyor.  AVM’ler, işyerleri açıldı, toplu taşıma araçlarının sefer sayıları az.  Sefer sayılarının arttırılmasını istiyoruz.  Eski sisteme, normal gün ve saatlerine dönmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştular.