Seçime hazırız

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Cumhur İttifakı ile birlikte seçime daha güçlü bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, 'Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatla mahalle, cadde, sokak, hiçbir yer bırakmadan Malatya'nın tamamını taramış olduk' dedi.

Seçime hazırız

31 Mart yerel seçim sürecinde gazetemizi ziyaret eden ve gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunan Kahtalı, Nethaber Gazetesinin her zaman doğrudan yana net ve gerçek haberi kamuoyu ile paylaşan Malatya’nın ender gazetelerinden biri olduğunu söyledi. Kahtalı, “Öncelikle seçim yasakları başlamadan son kez basınımızla bir araya gelmeyi arzu ettik. Uzun bir seçim maratonu geçirdik yaklaşık 90 gündür sahada sürekli bir şekilde milletvekillerimiz ile belediye başkan adaylarımız ile meclis üyelerimize birlikte hepimiz sahada koşturduk. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatları ve bu dönem yapacağımız yereldeki çalışmalarla ilgili bilgilendirme amaçlı mahalle, cadde, sokak, hiçbir yer bırakmadan Malatya’nın tamamını taramış olduk. Bu amaçla da gitmediğimiz hiçbir yer kalmadı. Malatya’mız bu seçimde de Allah nasip ederse yine Cumhurbaşkanımızın yanında net bir şekilde tavrını ortaya koyacak diye düşünüyorum. Bir de Cumhur İttifakı ile seçime girmiş olmamız daha da yüksek bir oy Allah nasip ederse Malatya'da almış olacağız.

Bütün vatandaşlarımıza ulaşıyoruz

Hükümet ve yerel yönetimlerin uyum içerisinde çalışması halinde hizmetlerin çok daha hızlı ve etkili geleceğini vurgulayan Kahtalı, “Malatya’mızın şu anda sağlık anlamında hastanelerimiz anlamında bir sorunu yoktur. Aile sağlığı merkezleri de, onkoloji hastanemiz de, üniversite hastanemizde, hepsi bitti ve Malatya bir sağlık üssü haline geldi. Eğitimde yine aynı şekilde ikili eğitimin de hemen hemen yüzde 95'ini tamamlayarak tekli öğretime geçtik. Yüzde 5’lik bir kısım var. Onunla ilgili inşallah önümüzdeki yıl tekli öğretime geçmiş olacağız. Malatya’da sosyal yardımlaşma alanında da ihtiyaç sahibi olan her bir ailenin hangi olur kim olursa olsun, nerede olursa olsun tamamına Allah'a şükürler olsun ulaşma imkânımız var. Tamamına ulaşıyoruz ve bütün vatandaşlarımızın bu anlamda ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz” dedi.

Malatya’yı daha da geliştirmemiz lazım

Kahtalı, Malatya’ya önemli yatırımlar yapacaklarını aktararak, “Yerelde gerçekten Malatya’mız şu anda Türkiye'de 81 il içerisinde en düzenli, en temiz, şehri girişi ve çıkışı ile alt merkezleriyle iyi bir noktaya gelmiş bir ilimiz. Bu durumda Malatya’yı daha da geliştirmemiz lazım. Kentsel dönüşüm anlamında bazı bölgelerimiz var. Melekbaba, Kaynarca, Yeşiltepe bölgemiz var. Bunların da bir an önce gündeme alınıp değerlendirilip oradaki vatandaşlarımızın da sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Bazı bölgelerde imar problemlerimiz var. Ondan kaynaklı doğalgaz verebilmemiz için altyapılarının tamamlanması lazım. Bununla ilgili yeni gelecek arkadaşlarımız inşallah bir çalışma ve sürdürecektir. TOKİ 3’üncü ve 4’üncü etap çalışmaları vardı. 3’üncü etapta 716 daire TİP proje olarak yapıyor orada hak sahiplerine teslim edeceğiz. 4’üncü etabı da imara açacağız. Oradaki vatandaşlarımızla hızlı bir şekilde anlaşmalarını yapıp müteahhitlerle vasıtasıyla evlerine girmiş olacaklar. Bu anlamda ve benzeri çalışmalar da inşallah hizmet vermiş olacağız. Yeni bir heyecanla ilk günkü aşkla dediğimiz gibi 1 Nisan sabahı itibariyle yeniden başlayacağız ve devam edeceğiz. Bugüne kadar görev yapmış bütün arkadaş belediye başkanı arkadaşlarımda da teşekkür ediyoruz. Onlar da iyi hizmetler yaptı gayreti çalışmalar yaptılar. Emek verdiler. Kimi partisinin yanında kaldı. Kimi partisinin davasını bıraktı gitti. Başka yerlerde çalıştı. Bunlar da partinin hafızası olarak hafızamızda saklı kalacaktır” ifadelerine yer verdi.