Sağlıkçılar iş bırakıyor

Doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemenin diğer sağlıkçıları kapsamamasına tepki gösteren, Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Bingöl, sağlık çalışanlarına haksızlık yapıldığını vurgulayarak, 'Biz haksızlığa itiraz ediyoruz. 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günlerinde tam gün olmak üzere Sağlık-Sen olarak tüm Türkiye'de iş bırakıyoruz' dedi.

Sağlıkçılar iş bırakıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından önerilen TBMM’de pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL maaş artışının kabul edilmesinin ardından Sağlık-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Malatya Şubesi üyeleri, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi önünde eylem yaparak basın açıklamasında bulundular. 

Asla kabul etmiyoruz

Grup adına basın açıklamasını yapan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, sağlık çalışanları arasında ayrımın yapıldığını öne sürerek, "Camiamızda özveriyle görev yapan Hekimlerimiz için 1 Aralık 2021 tarihinde Sağlık Bakanlığında çalışan hekimlere mali iyileştirme yapılmıştı ve yapılan iyileştirmeden memnun olduğumuzu belirtip ancak bu iyileştirme Üniversite Hastanesi hekim ve tüm çalışanlarının dâhil edilmemesine karşıyız. Bu nedenle sağlık çalışanları arasında ayrım yapan, Çalışma barışını ve ekip ruhunu bozan, adaletsiz ve hakkaniyetsiz bu düzenlemeyi eksik buluyor ve asla kabul etmiyoruz. Döner sermaye sabit ek ödemenin genel bütçeye aktarılıp maaş ödemesi ile birleştirilmesi, aksi takdirde yapılan tüm düzenleme yanlış olacaktır. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Sağlık bir ekip işidir ve temizlik personelinden uzman hekimine kadar Üniversite hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ayrımı yapılmadan tüm çalışanlar dâhil edilmelidir. Yapılacak olan her türlü düzenleme bu ekip ruhuna zarar vermeden tüm çalışanları memnun edecek bir şekilde yapılmalıdır. Aksi halde yapılan düzenlemeler sisteme fayda değil zarar verecek ve sağlıktaki kötü gidişat artarak devam edecektir. Yeter artık. Sağlık camiası üvey evlat değildir. Bu ayrıştırmaya bir son verin ve meydanlardan yükselen sese kulak verin. Yapacağınız düzenlemelerin bir kesimi memnun ederken diğer kesimleri mutsuz etmesine izin vermeyin. Sağlık çalışanlarımızın tamamını kapsayacak bir ücret düzenlemesinin hayata geçmesi için gerekli adımları atarak yapmış olduğunuz yanlıştan bir an önce geri dönün. Yol yakınken bu hatadan dönmelisiniz. Aksi takdirde 1 milyon sağlık çalışanının Bakanı olmadığınızı ispatlamış olursunuz" dedi.

Hakkımızı ödemediniz

Bingöl, 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günlerinde tam gün tüm Türkiye’de iş bırakacaklarını belirtti. 'Pandemiden dolayı ülke ekonomisi sıkıntı yaşıyorsa buna destek olmaya hazırız' diyen Bingöl, "Yok, ekonomi iyi ise çalışanlar arasında niye ayrım yapıyorsunuz. Bu sistem artık sağlık çalışanları için zulümdür. Hakkınız ödenmez diyerek hakkımızı ödemediniz. Bizleri yok saydınız bizde sizi yok sayarak daha önce vermiş olduğunuz alkışları geri iade ediyoruz. Sağlık çalışanlarını görmezden gelenleri bizde görmeyeceğiz. Şimdi birlik zamanı sağlık ordumuz için haklı talebimiz için meslek onurumuz için birlik olma zamanıdır. Sağlık çalışanlarının önemli bir kesimini yok sayarak yapılan bu düzenleme, yüz binlerce sağlık çalışanımızı üzmüş ve isyan noktasına getirmiştir. Sağlık Bakanlığından Üniversite hastanelerindeki tüm personelleri de kapsayacak şekilde aklı-selim adımlar atmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarına yapılan en büyük haksızlık, onları birbirine düşürmektir. Biz buna itiraz ediyoruz. 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günlerinde tam gün olmak üzere Sağlık-Sen olarak tüm Türkiye’de iş bırakıyoruz. Kamuya ait tüm sağlık kurumlarında; yoğun bakımlar, acil servisler, acil ameliyat hizmetleri, 112 ambulans hizmetleri, diyaliz hizmetleri gibi acil sağlık hizmet birimleri dışında kalan tüm birimlerde iş bırakma eylemi gerçekleşecektir. Sağlık kurumlarında eylem dolayısıyla vatandaşlarımızın hizmet kesintisinden etkilenerek herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına tüm vatandaşlarımızın acil hal dışında sağlık kurumlarına başvurmamaları önemle duyurulur. Doğabilecek sıkıntıları ortadan kaldırmak için vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz. Sağlık çalışanlarının insani ve mesleki onuruna yaraşır bir ücret düzenlemesi yapılıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz" açıklamasında bulundu.