Ramazan, Malatyalı tatlıcılara yaradı

Ramazan ayının gelmesiyle beraber iftarlarda zengin sofralar kurulmaya başlanırken, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan şerbetli tatlılara rağbet arttı! Malatya'da  tatlı üretimi yapan esnaflar,  Ramazan ayının bereketli geçtiğini ve iftar öncesinde kuyruk oluştuğunu söyledi.

Ramazan, Malatyalı tatlıcılara yaradı

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte soflar çeşit çeşit yemeklerle süsleniyor. Ramazan akşamlarının vazgeçilmezi konumunda olan şerbetli tatlılara ilgi artarken Malatyalı tatlıcılar Ramazanla birlikte 3 aylık satışlarını bir ayda gerçekleştirdiklerini ve iftar öncesi iş yerlerinde kuyruk oluştuğunu ifade etti.

Kuyruk oluşuyor

Tatlıcı esnafı, normalde 3 ayda sattıkları ürünü ramazan ayında 12 günde sattıklarını belirterek, "Her ramazan olduğu gibi bu yıl da tatlıcılar yoğun bir çalışma temposuna girdi. Vatandaşın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz, özellikle halka tatlısı, tulumba tatlısı ve baklava satan dükkanlarda iftar saatlerine kadar uzun kuyruklar oluşuyor. Ustalarımız, vatandaşların taleplerine yetişebilmek için çift mesai yapıyorlar. Sabah erken saatlerde kalkıp işbaşı yapıp, iftar saatlerinden sonra eve gidebiliyoruz" dedi.Ramazan, Malatyalı tatlıcılara yaradı

Zam yapmadık

Ramazan’ın bereketiyle geldiğini belirten esnaf, “Tatlı fiyatlarında ramazan öncesi değişiklik yapmadık. Ramazandan önceki fiyatımız neyse o şekilde satmaya devam ediyoruz. Tatlıların fiyatlarında geçen yıl ile bu yıl arasında sadece 20 lira oynadı. Tulumba tatlısını 100 liraya, halka tatlısını 90 liraya satıyoruz. Normalde yağ, şeker ve un fiyatlarına bakarsak daha fazla zam yapmamız lazım ama biz vatandaşlar ramazanda tatlı yiyebilsin diye bu zamları fiyatlara yansıtmadık” açıklamasını yaptı.

En çok halka ve tulumba tüketiliyor 

Yoğunluğun akşam üzeri arttığını aktaran tatlıcılar, "Halka ve tulumba tatlısının bu kadar talep görmesinin nedeni hem fiyatının uygun olması hem de içinde ne olduğu belli olan bir tatlı olması.Ramazanda oruçlu olan insanların şekeri ister istemez düşüyor, bu nedenle vatandaşlar tatlı bir şeyler yemek istiyor. Tatlıların ramazan ayında bu kadar tercih edilmesinin bir başka nedeni ise havaların soğuk olması. Soğuk havalarda sıcak tatlılar seviliyor bu nedenle talep oluyor” şeklinde konuştu.