Personel mağdur ediliyor!

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, Malatya Büyükşehir Belediyesinde tasarruf tedbirleri adı atında personelin mağdur edildiğini iddia etti. Marasalı, '4-5 bin lira maaş alan insanlara asgari ücret teklif edilmesi sadece ve sadece verimsizliği getirir, tasarrufu getirmez' dedi.

Personel mağdur ediliyor!

Saadet Partisi Haziran ayı divan kurulu toplantısı öncesinde konuşan SP İl Başkanı Osman Marasalı, ülkenin şuan acil çözülmesi gereken birçok sorunu olduğunu söyledi. İlk olarak İstanbul seçimlerini değerlendiren Marasalı, “Bu seçim bir kez daha göstermiştir ki halk kimden gelirse gelsin dayatmaya gereken cevabı vermektedir. Bu seçimde Saadet Partisi’nin kazancı kendisine atılan iftiraların bizzat atanlar tarafından, temizlenmesi ve özür dilenmesidir. Saadet Partisi’ni HDP ile işbirliği yapmakla suçlayanlar bir Belediye Başkanlığı için terör örgütü elebaşının, ricası olarak mektup yazdırtmışlardır.  Bundan sonra açık bir şekilde görülüyor ki, gerilim ve kutuplaşma siyaseti bu ülkede kazandırmayacaktır. Toplum gerilimden, gayri ahlaki davranışlardan, adaletsizlikten bıkmış durumdadır. Vatandaş bu seçimlerde ben sizin söylediğinize itibar etmiyorum dedi. Biz bu kutuplaştırma siyasetinin ortadan kalkması gerektiğine inanıyoruz. Kamplaşmanın yerini kucaklaşmaya bırakması elzem bir hal almıştır.  Gerilim ve kutuplaşmadan beslenen siyaset ülkemize açık bir şekilde zarar vermektedir. İstanbul seçimlerinin bu manada ortaya koyduğu en büyük ders kanaatimizce budur. Bunları yaparsanız sizi kimse ayakta tutamaz” dedi.

Ekonomi alarm veriyor

Marasalı, ülke ekonomisinin alarm verdiğinin belirterek, “Burada ülkemizin şuan acil çözülmesi gereken birkaç sorununu hatırlatmak istiyorum; Bugün içinde bulunduğumuz en önemli sorunlardan birisi karşı karşıya olduğumuz ekonomik krizdir. İşsizlik yüzde 14.1 ile toplam 4 milyon 444 bin kişiye ulaştı. Bugün her 4 gençten birisi işsiz eğer böyle giderse 4 gençten 1’i zor iş bulacak!  İğneden ipliğe temel ürünlerin çoğuna zam geliyor, çarşı pazarda hissedilen enflasyon yüzde 60 civarında. Bu hafta zam gelen bazı ürünleri zikretmek istiyorum; Çay’a yüzde 15, Şeker’e yüzde 16, Elektriğe yüzde 15, Mazota 22 kuruş zam geldi. Bu tablo çok açık bir şekilde ekonomimizin alarm verdiğini gösteriyor. Biran önce içinde bulunduğumuz bu krizden çıkmanın yolları aranmalıdır. Ekonominin başına ekonomiyi bilen birisini getirmezse ekonomi ayağa kalkmaz. Biz her zaman diyoruz, israf önlenirse bu krizi aşmamız mümkün olacaktır. Köprüler yollarla, ekonomi yükselmez. Bunlarla itibarımız yükseliyor derseniz itibarınız yerle bir olur” diye konuştu.

Haklı olduğumuz ortaya çıktı 

Büyükşehir Belediye Başkanını eleştiren Marasalı, 3 aydır belediye başkanının göreve başladığını hatırlatarak, 3 ay içerisinde sadece eski ve yeni çatışmasının konuşulduğunu kaydetti. Marasalı, “Eski ve yeni çatışmasının bir köşeye bırakılması lazım. Geçmişte olan oldu. Seçilen Belediye Başkanımıza şunu hatırlatmakta fayda var. Sizde aynı Belediye’nin yönetim kadrosundaydınız. Yani bu kadar borçlanma yapılırken, ayda bir kere meclis toplantısında, bir yahut birkaç defa partide bir araya gelip kararlar alıyordunuz ve uyguluyordunuz. Seçim öncesinde borcum yok ifadesinin gerçeği yansıtmadığı Battalgazi Belediyesi’nin daha ilk oturumunda 25 milyonluk acil borçlanma yetkisi istemesi ve 130 trilyon gibi dev bir borcun Battalgazi’de Osman Bey’in sırtına yüklenmiş olması bizim söylemiş olduğumuz şeylerin doğruluğunu bir kez daha ispatlamış oldu. Seçim öncesinde ne söylediysek, seçim sonrasında abilerimiz aynı şeyleri itiraf ettiler. Bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Kısır çekişmelerle borç ödenmez

Marasalı, Malatya’nın acil problemlerinin sıraya dizilerek bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekerek, “Bunların başında da Malatya’nın ekonomik sıkıntısı ve vasıflı insan göçünün durdurulması gelmektedir. Bu konunun belediyenin yapacağı çalışmalarla çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz. Yine tasarruf yapacağız adı altında personelle uğraşılması, personelin hak ediş kazanımlarının ellerinden alınması, 4-5 bin lira maaş alan insanlara asgari ücret teklif edilmesi sadece ve sadece verimsizliği getirir, tasarrufu getirmez. En büyük verimsizlik insan israfıdır. İnsan israfı da en büyük israftır. Bunun gibi basit çözüm yolları yerine bir an önce para getirecek, gelir getirecek unsurların önünün açılması gerekir. Belediye bu şekilde ayağa kalkar, bu borçlar bu şekilde ödenir. Kısır çekişmelerle ne borçlar ödenir ne de sorunlar çözülür” açıklamalarına yer verdi.