Pazarda fiyatlar düştü

Malatya Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, Mayıs'ın başından itibaren tarla sezonunun başladığını belirterek, sebze ve meyve fiyatlarının yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Pazarda fiyatlar düştü

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte, sebze ve meyve fiyatlarında önemli ölçüde düşüşler yaşandığını kaydeden Malatya Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, “Şuanda fiyatlar mükemmel durumda. Hem ürünler doğallaştı, hem de aşırı fiyatlar artık yerini uygun fiyatlara bıraktı. Hem yazlık, hem de turfanda ürünlerde mükemmel düşüşler var şuanda. Ramazan ayı sonu bayramla birlikte mutfaklar şenlenecek, vatandaşlar bayram edecek. Her insanın zorunlu tüketmesi gereken soğan, patates, domates, biber olmadan bir bayan evinde yemek hazırlayamaz. İster sabah, ister öğlen, ister akşam yemeği olsun. Bunlarda şuana kadar aile bütçesinin büyük bir kısmını etkiliyordu ama şuan itibariyle fiyatlar çok düştü. Kalite yükseldi, ürünler doğal. Piyasada katkılı sera ürünleri kalmadı. Vatandaşlar sebzeyi bol bol tüketebilirler” dedi.
Meyve-sebze fiyatları mevsim normallerinde
Sebze meyve fiyatlarını değerlendiren Emre, “Fiyatlardan bahsedecek olursak, Adana, Antalya domates fiyatları 1-1,5 TL, salkım domates 2- 2,5 TL yerli domatesler 3 TL, biberler 1,5 - 2 TL, patlıcan 4TL, kabak 2,5-3 TL salatalık 2 TL, limon 7 TL taze fasulye 6-7 TL arasında ıspanak 7,5 TL civarında. Meyvelere gelecek olursak, Malta eriği 3,5 TL elma 3 TL, kayısı 10 TL, kiraz 15 TL, karpuz 2 TL, kavun 3 TL, erik 5 TL, marul 2TL. Şuanda fiyatlar inebileceği kadar inmiş durumda” dedi. Emre, esnafın yedi aydır birçok konuda sıkıntı yaşadığını ifade ederek, “Küçük ve orta kesim esnaf, ülkenin bel kemiği olan esnaf, 6-7 aydır, hatta 1 yıldır bayağı bir sıkıntı içerisindeydi. Bayram için yaşanan bu 2 günlük hareketlilik bu esnafın sıkıntısını giderecek diye düşünmüyorum" şeklinde konuştu.