Kudüs'e destek

Her yıl Ramazan ayının son cuma günü yapılan 'Dünya Kudüs Günü' etkinlikleri kapsamında Malatya'da Dünya Kudüs Günü İnisiyatifi üyeleri ellerinde dövizler ile ABD ve İsrail'e tepki gösterdi.

Kudüs'e destek

Dünya Kudüs Günü İnisiyatifi üyeleri tarafından Kudüs’e dikkat çekmek ve Filistinlilere destek amacıyla Soykan Meydanında eylem gerçekleştirildi. ‘Kudüs İslam davasının göz bebeğidir’ ve ‘Kudüs bizim onurumuzdur’ yazılı pankartlar taşıyan grup adına basın açıklamasını okuyan Ömer Çelebi, Müslümanlar için kutsal olan Kudüs'ün İsrail işgali altında olduğunu belirterek, Kudüs’ün işgalinin İslam ümmetinin yaşadığı en büyük acı olduğunu dile getirdi.
 Kudüs İslam’ın dirilişi direnişidir
Çelebi, Dünya Kudüs Günü, İslam’ın diriliş ve direniş günü olduğuna vurgu yaparak, “Kudüs Günü, Filistin davasının unutturulmasını önlemek için rahmetli imam Humeyni tarafından 1979 Ağustos'un da ilan edilmiştir. Kudüs Günü, İslam ümmetinin damarlarına direniş kanının pompalandığı ve Kudüs'ümüzün sadece direnişle kurtulabileceğinin ilan edildiği gündür. Batılı sömürgeci devletlerin 'Ortadoğu', bizim ise 'Batı Asya' dediğimiz ve adeta insanlık tarihinin beşiği mesabesindeki bu savaş yorgunu topraklarda özellikle son on yılda meydana gelen tarihi olaylar, kulağımıza, insanlık tarihinin sonuna doğru yaklaştığımızı fısıldamaktadır adeta. Savaşlar, katliamlar, doğal afetler ve maneviyat erozyonuyla boğuşan coğrafyamızın hiç şüphesiz en sancılı ve kırılgan noktası, Filistin coğrafyası ve tabi ki Kudüs'ümüzdür! Sözde 'Arap Baharı' ile Müslümanların ve dünyadaki tüm özgürlük taraftarı insanların gündeminde geri sıralara düşürülen Filistin ve Kudüs meselesi, bugün geldiğimiz noktada yeniden insanlığın ilk ve en önemli gündem maddesi haline gelmek üzeredir ve gelmek zorundadır“ dedi.
Kudüs’ü işgalden kurtaracağımıza inanıyoruz
Gazze'ye yönelik Siyonist ablukanın artık dayanılmaz bir hal aldığını ifade eden Çelebi, “Filistinlileri ve dünya Müslümanlarını patlama noktasına getirdi. Artık her iki taraf için de bu noktadan dönüş, yani taviz söz konusu olamaz. Birinden biri galip gelecektir. Biz Müslümanlar, Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de vaat ettiği üzere galip geleceğimize, Kudüs'ümüzü işgalden kurtaracağımıza ve bunun çok yakın olduğuna inanıyoruz. Dünyanın en şerli ve en şerefli; en inançsız ve en inançlı; en aşağılık ve en yüce; en zalim ve en merhametli; en kafir ve en mümin insanları bugün Bati Asya'da ve özellikle de Filistin'de karşı karşıyadır. Biz, Siyonist ve emperyalist zalimlerle nihai olarak hesaplaşacağımız günlerin yaklaştığını yürekten hissediyoruz. Ey Kudüs sevdalısı kardeşlerimiz” diye konuştu.
İslam ülkeleri İsrail ile olan ilişkilerini kesmeli
Çelebi İslam ülkelerinin korsan İsrail ile olan ilişkilerini kesmelerini talep ederek,  Hükümetten Mavi Marmara konusunda Katil İsrail'le yapılan zillet anlaşmasını ve Siyonist İsrail devletiyle yapılan gizli, açık tüm anlaşmaları iptal etmesini ve terör devleti İsrail ile başta siyasi, iktisadi, askeri tüm ilişkilerin kesilmesini istiyoruz. Hem İsrail, hem de Türkiye vatandaşı olan Yahudilerin İsrail'de askerlik yapmasına izin veren kanunun iptal edilmesini, Siyonist elçiliğin kapatılmasını, Siyonist İsrail'in güvenliğini sağlayan Malatya Kürecik NATO Üssü'ndeki radarın sökülmesini, Korsan İsrail'in Gazze'den çaldığı doğalgazın Türkiye üzerinden satılmasını öngören mutabakat zaptlarının ve anlaşmaların lağvedilmesini ve NATO'dan hemen çıkılmasını talep ediyoruz. Devlet yetkililerimizin de defalarca söylediği gibi Kudüs'ün tapusu bizim arşivlerimizde olduğuna göre hükümetten bunları talep etmek aziz milletimizin en doğal hakkıdır. Bu arada kumarbaz Trump'ın Temmuz ayında Türkiye'mize gelecek olmasını şiddetle kınıyor, elinde Müslümanların kanı olan ve Siyonist İsrail'e sınırsız destek veren bu pavyon kabadayısının ülkemize ayak basmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.